הצעת חוק: יותר מועדי פסיכומטרי ללקויי למידה
על פי ההצעה של ח"כ גילאון, מספר מועדי הבחינה הפסיכומטרית המיועדים ללקויי למידה ולדוברי רוסית או ערבית יושווה למספר מועדי הבחינה הרגילה בעברית
מטרת הצעת החוק, שהצורך בה עלה בעקבות עבודת מטה שערך ביה"ס EZ Way פסיכומטרי, היא להשוות את מספר מועדי הבחינה הפסיכומטרית המיועדים ללקויי למידה ולדוברי רוסית או ערבית למספר מועדי הבחינה הרגילה בעברית (5 כל שנה), כדי לאפשר שוויון בקבלה להשכלה הגבוהה. בנוסף, ייקבעו שני מועדי בחינה בספרדית וצרפתית, ושלושה באנגלית.
"אסור לנבחן פסיכומטרי לגשת לשני מועדים רצופים של הבחינה. מכיוון שלרשות לקויי הלמידה, ודוברי הערבית והרוסית עומדים רק 3 מועדים בשנה, ולא חמישה כמו לנבחנים בבחינה הרגילה בעברית הם מקופחים מהותית,
ביחס לכלל האוכלוסייה. אצל נבחן לקוי למידה למשל, אם הוא ניגש באמצע השנה ולא קיבל את הציון הדרוש לו, הוא ייאלץ לחכות לפחות פי 2 זמן ביחס לנבחן רגיל. לכן יש להשוות את מספר המועדים", מסביר עו"ד אהוד צלטנר, מנכ"ל ביה"ס EZ Way פסיכומטרי. "בנוסף לכך, יש לבטל את הדרישה האבסורדית שמבקשים מלקויי למידה להביא אישורים בני 15 שנה ויותר מהמורים שלהם בבית ספר יסודי".
"ללקויי הלמידה, לעולים החדשים ולציבור הערבי גם ככה קשה יותר להגיע להשכלה הגבוהה בישראל", "אומר ח"כ גילאון, "החוק חייב להתקבל בכנסת הזאת כדי להשוות לפחות את מספר מועדי הבחינות. מיעוט המועדים גורם לרבים מבני אוכלוסיות אלו להיתקע מול שערי האקדמיה, ועל הבירוקרטיה להשתנות כדי לתמוך בהם במקום להכשילם".