חיסכון מזוקק: המים של המזגן טובים לנענע
בסוף כל מזגן שזולל אנרגיה יושב צינור עם מים נקיים בחינם. טירוף לא להשתמש. חברו צינור לשימוש חוזר או פשוט הניחו דלי מתחת לנקודת המוצא. לא עוצר בירוק, חלק ב'
- לא עוצר בירוק, חלק א': כסף טוב ניצנים
- לא עוצר בירוק, חלק ג': כלוב הממחזרים

צינורית לכל מזגן, הטיפות עפות לכל עבר צילום: אלכס רוזקובסקי
הטיפות הצלולות לפעמים מרוות עשב שוטה (ושותה) שצומח מתחתן להנאתו, אם הצינור פונה לרחוב הן מתיזות רסס רענן על ראשי העוברים ושבים, אבל ברוב המקרים הן פשוט מתנפצות על משטח הבטון החשוף של חניית הבניין. מדינה שלמה מתאוננת על מחסור במים, מיליוני אזרחים מקטרים על היטל הבצורת המתחשר מעל ראשינו, וכולם יחד מניחים לכמויות עצומות של מים טובים להתבזבז סתם כך. הגיוני, לא?
כדי לקרר אותנו, המזגנים צורכים כמויות גדולות של אנרגיה מזהמת, ובתמורה הם מציעים פיצוי קטן: אדי הלחות שהם קולטים מהאוויר עוברים עיבוי מהיר ויוצאים מהצד השני בצורת מים. אלה מים נקיים, כמעט מזוקקים, שבניגוד למים האפורים, תוצרי השימוש של חדר האמבטיה שמשרד הבריאות הכריז כנגדם מלחמה, הרשויות ממליצות על השימוש בהם באופן רשמי לגמרי: באתר של רשות המים מציעים להשתמש
במי המזגנים להשקיה או לשטיפת רצפות. ראש רשות המים פרופ' אורי שני סיפר כאן לאחרונה שהוא מגהץ איתם.
כמות המים שמייצר מזגן משתנה לפי הגודל, הסוג ועוד שורה ארוכה של משתנים. במשרדים גדולים האיסוף יכול להגיע ל- 60 - 80 ליטר ליום עבודה, כמות שיכולה להספיק לרוב תצרוכת האסלות. מזגן ביתי יכול להסתפק בליטרים ספורים ליום.
כשמדובר בכמויות גדולות כדאי להשקיע מאמץ קטן, להזמין איש מקצוע ולחבר את הצנרת כך שהמים יוזרמו לשימוש חוזר; בבית, אפשר פשוט להניח דלי מתחת לנקודת המוצא ולרוקן אותו פעם ביום. כשכל חריגה ממכסת הבסיס פוגעת בכיס, לא מומלץ לזלזל בתוספת-חינם! -של מאות ליטרים בחודש למשק המים הביתי, שלא לדבר על ההשלכות הלאומיות. מה עוד, שיודעי דבר מספרים שאדניות עם נענע מאוהבות במי מזגנים, ובעזרתם מפיקות מעצמן תה משובח במיוחד.