הסנגוריה: המשטרה טייחה חקירת רצח דפנה כרמון

הסנגוריה הציבורית כינסה מסיבת עיתונאים במהלכה הציגה חלק מהראיות שהובילו אותה להגשת הבקשה למשפט חוזר בפרשת הרצח של דפנה כרמון בשנת 1982. "החוקרים טייחו החקירה, הדריכו את החשודים מה לומר וכיוונו אותם למקומות בשחזור"

דורית גבאי | 5/7/2009 12:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במסיבת עיתונאים שכינסה בצהריים (א') הסנגוריה הציבורית בעקבות בקשתה לקיים משפט חוזר לארבעת המורשעים ברצח דפנה כרמון ב-1982, הוצגו חלק מהראיות שעשויות לגרום לזיכויים לאחר 22 שנים בכלא.
דפנה כרמון
דפנה כרמון תמונה מאלבום פרטי


במהלך מסיבת העיתונאים טענה הסנגוריה כי חוקרי המשטרה טייחו את החקירה, הדריכו את החשודים מה לומר, ואף כיוונו אותם למקומות במהלך שחזור הרצח. על פי טענתה, החשודים לא מסרו פרטים חדשים בחקירה שהיו יכולים להבהיר חד משמעית שהם הרוצחים.

בבקשה שהוגשה הבוקר לבית המשפט העליון נטען כי "ראיות מהותיות וחדשות בפרשת הרצח שאירע לפני 27 שנה חושפות כי נגרם עיוות דין לנאשמים שהורשעו, ומצביעות על התנהלות פסולה ובלתי חוקית של גורמי החקירה".
"מגע פיזי בין החוקרים לחשודים בניגוד לנוהל"

ד"ר אריאל ליבנה, קרימינולוג שהיה מעורב בחקירה שהובילה לבקשה למשפט חוזר, אמר במסיבת העיתונאים: "בקלטת השחזור נראה מגע פיזי בין החוקרים לבין החשודים וזאת בניגוד לנוהל המקובל. הנוהל אוסר כל מגע פיזי בין חשודים לחוקרים, על מנת למנוע חשד שלפיו לכאורה החשודים תודרכו על ידי השוטרים לשחזר באופן שתואם את הממצאים בשטח".

הסנגורית הציבורית הראשית, ענבל רובינשטיין, ועו"ד אפרת פינק מהסנגוריה הציבורית טוענות כי "הבקשה למשפט חוזר הוגשה בשמם של שניים מהנאשמים שהורשעו, ולא בשם כל הארבעה, מכיוון שיש ניגוד אינטרסים. עם זאת, אנו טוענים כי היו כשלים בחקירת המשטרה כלפי כל ארבעת המורשעים".

דפנה כרמון, אז בת 21,

יצאה מביתה בחיפה ביום 11 ביוני 1982. ב-5 ביולי נמצאה גופתה על ידי רועה צאן בקרבת כביש המוביל מכביש הכרמל ועוספיה לכלא דמון. חקירת הרצח נקלעה למבוי סתום, והרוצחים לא אותרו. בתוך כך, ב-3 בדצמבר 1983 נעלם דני כץ, תושב שכונת דניה בחיפה, שהיה בן 15.

כעבור שלושה ימים נמצאה גופתו במערה באיזור סכנין, ועליה סימני חנק ותקיפה מינית. בסמוך למערה נמצאה ערימת זבל ובה מסמכים שעל גבם נרשם שמו של סמיר גנאמה, תושב סכנין. הוא נעצר בחשד לרצח, ויחד עמו נעצרו גם אחמד קוזלי, פתחי גנאמה, עלי גנאיים ועאטף סביחי. במהלך החקירה הציע קוזלי לחוקרים לחשוף את רוצחי דפנה כרמון, אולם דרש בתמורה לקבל מעמד של עד מדינה.

צפויים להשתחרר מהכלא רק ב-2020

קוזלי מסר את שמותיהם של שלושת שותפיו לרצח כרמון: כאמל סביחי, מוחמד סביחי ועאטף סביחי. הוא לא קיבל מעמד של עד מדינה, והואשם - יחד עם השלושה שהסגיר - ברצח כרמון.

לאחר שהחל משפטם הכחישו הארבעה את הרצח, וטענו כי ההודאה נגבתה מהם תחת לחץ. אולם בתום המשפט בינואר 1987 נקבע כי הארבעה מסרו את הודאותיהם מרצונם, וכי הראיות נגדם מוצקות.

הם נדונו למאסר עולם, והערעור שהגישו לבית המשפט העליון נדחה. בשנת 2000 הם ביקשו לקיים משפט חוזר בעניינם, אך בקשתם נדחתה. קוזלי ועאטף סביחי, שהורשעו ברצח דני כץ ודפנה כרמון, צפויים להשתחרר מהכלא רק בשנת 2020.

בחקירה מחודשת שהתקיימה במהלך השנתיים האחרונות, נמצאו לטענת הסנגוריה הציבורית ראיות חדשות המעידות על כשל מהותי בחקירת הפרשה. עתה מבקשים שוב שניים מהנאשמים שהורשעו, כמאל סביחי ואחמד סביחי, לקיים משפט חוזר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בארץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים