אושרה פתיחת חניון קרתא בשבתות וחגים
בתום מו"מ ממושך, הגיעה עיריית י-ם להסדר עם כונס הנכסים של חניון קרתא ונסללה הדרך לפתיחתו בשבתות ובחגים. בית המשפט העניק אישור סופי להסכם. "מקווה שפתיחת החניון תביא לשקט ורגיעה", ציין השופט ואילו ראש העיר הוסיף: פתרנו את הבעיה

שוטרים מתעמתים עם חרדים בירושלים בשבת. צילום ארכיון: אי-פי
בהחלטתו כתב השופט שפירא כי "בהינתן שהפתרון המוצע בפתיחת חניון קרתא הינו לטובת כלל הציבור בירושלים ואמור לתת מענה לעמדות ציבורים שונים בעיר, ולהביא לרגיעה ביחסים שבין אותם ציבורים, הגעתי למסקנה כי אכן יש מקום לפתוח ולהפעיל את החניון גם בשבתות, חגים ומועדים וכך אני מורה".
השופט כתב בהחלטתו כי נושא אובדן ההכנסות שעלול להגרם כתוצאה מפתיחת החניון, ידון ויוכרע על ידי בית המשפט בהתאם לבקשה שתוגש בעתיד. כמו כן צוין בהחלטה, כי המשטרה לא תדרוש שכר בעבור פעולותיה בכל הקשור לפתיחת החניון בשבתות וחגים. השימוש בחניון יהיה בתשלום, שאותו יקבע כונס הנכסים.
הערכה: פתיחת חניון קרתא לא תבעיר את העיר
בעירייה ציינו לאחר הדיון כי "חניון קרתא הוא החניון אשר נותן את המענה הטוב ביותר לבעיות הבטיחות מבחינת המיקום והקרבה למוקד הבעיה, הגודל ואפשרות החניה לאוטובוסים בו". הם המשיכו וציינו כי פתיחת חניון קרתא מייתרת את הצורך בפתיחתו של חניון ספרא. "ראש העיר חוזר ומדגיש כי המניע לפתיחת החניון הוא מחויבותו לביטחון הציבור ולמתן פתרון אמת לבעיה על פי דרישת המשטרה", נכתב בהודעת העירייה.
בעירייה פעלו
רבות בניסיון לפתוח את חניון קרתא, כיוון שאינו מהווה סלע מחלוקת כמו חניון ספרא. חניון קרתא לא נמצא בבעלות העירייה אלא בבעלות כונס הנכסים, ובניגוד לספרא הוא אינו ממוקם במרכזה של שכונה חרדית.
למרות זאת, החרדים מתנגדים גם לפתיחת חניון קרתא בשל קרבתו לעיר העתיקה. בעירייה מעריכים כי פתיחת חניון קרתא לא תבעיר את ירושלים גם אם תביא לשורה של הפגנות, כפי שייתכן שהיה קורה אילו חניון ספרא היה נפתח.