עובד מדינה? הכניסה לכביש 6 אסורה
המדינה מתגאה בכביש 6, אבל לעובדי המדינה, למרבה האבסורד, אסור לנסוע בו. מבחינה סביבתית אולי היה עדיף לא לסלול את הכביש, אבל ברגע שהוא שם, ברוב המקרים השימוש בו חוסך זמן, דלק, זיהום אוויר, שעות עבודה וכסף למדינה

עיקר הממצאים פורסמו כבר לפני מספר חודשים, כשהחוקרים והשר הציגו בפני התקשורת את דוח הביניים של הוועדה. התברר שבמשך שנים המפעל טיפל באופן מפוקפק בחומרים המסוכנים שהיו מאוחסנים בתחומו. עיון בדוח הסופי לא משנה מהותית את התמונה, למעט אירוע אחד, מדהים למדי, שמתואר באחד הסעיפים האחרונים של המסמך.
לפני כשנתיים, מדווחים חברי הוועדה, התרחש המקרה הבא: באחד הערבים הבחין איש המשטרה הירוקה ברכב יוצא מהמפעל עם חומרים מסוכנים באופן שעורר את חשדו. הוא עקב אחרי הרכב החשוד, עד שהגיע לירידה לכביש 6. כאן הפסיק את המעקב. הסיבה: הוא ידע שלא יקבל מהמדינה החזר על עלות הנסיעה בכביש האגרה.
הסיפור, קשה להאמין, אמיתי לגמרי, ובכלל לא חד פעמי: חברי הוועדה מציינים שאותו פקח פוטר במהלך הזמן, בגלל בעיות אחרות בתפקודו. רוב הפקחים האחרים לא נוהגים להפסיק מעקבים באמצע, אבל זה עולה להם ביוקר. מדינת ישראל מתגאה בכביש 6, אבל לא מכירה בקיומו. פקח שנמצא בעיצומו של מרדף אחרי עבריין סביבתי שיורד לחוצה ישראל, צריך להחליט: או שהוא מועל בשליחותו, או שהוא מממן אותה.
הבעיה היא לא רק של המשרד להגנת הסביבה. בכיר במשרד ממשלתי אחר, שמרבה לתור את הארץ במסגרת עבודתו, מספר שהוא ואנשיו הכינו לאוצר עבודת מחקר מקיפה על הכדאיות של מימון הנסיעות
מתגובת האוצר עולה שהלחץ בכל זאת עשה את שלו. עוד קצת סבלנות, ועובדי מדינה יוכלו להשתמש בכביש 6 לצורכי עבודה בלי להתרושש: "לאחרונה הוגשו לחשב הכללי המלצות הצוות אשר בחן את הנושא לעומק. עם אישורן על ידי החשב הכללי, יפורסמו הוראות מעודכנות שיאפשרו החזר הוצאות בגין הנסיעה בתפקיד בכביש 6". לתשומת לבם של עברייני הסביבה.