זעם בימין: נאום רה"מ הוא בגידה בבוחריו
בימין הגיבו בזעם לנאומו של נתניהו בבר אילן, שהסכים להקמת מדינה פלסטינית מפורזת. "נתניהו איבד היום את הנהגת המחנה הלאומי"

עוד נמסר בהודעתם של מתנחלי השומרון: "עם ישראל שב למולדתו כדי להיות בעל בית בארצו ולא אורח לרגע".
תנועת נאמני ארץ ישראל הגיבה גם היא בזעם לנאומו של נתניהו. "הכרזתו של נתניהו כאילו לא יוקמו יישובים חדשים ולא יורחבו יישובים קיימים מנותקת מהמציאות ואינה בת קיימא", מסרה התנועה. "בשבועות הקרובים יצאו מתיישבי יהודה ושומרון בגיבוי תנועות הימין הפרלמנטריות והחוץ פרלמנטריות במבצע התנחלות נרחב שבמסגרתו יוקמו יישובים חדשים ויורחבו יישובים קיימים".
ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי): "נתניהו איבד את הנהגת המחנה הלאומי, כשחצה לא רק את הקוים האדומים של הבטחותיו לבוחריו, אלא גם המיר את דתו שלו. בביטוי 'מדינה פלסטינית מפורזת' מנסה נתניהו לאכול חזיר שנשחט שחיטה כשרה. אין חיה כזו 'מדינה פלסטינית מפורזת'. נתניהו יודע כי שום כח מדיני לא יוכל למנוע ממנה להתחמש, לכרות בריתות או לנהוג ככל מדינה מוכרת".
ח"כ מיכאל בן-ארי (האיחוד הלאומי): "נתניהו בגד ברצון הבוחר הישראלי. נאום הכניעה הוכיח שההחלטות האמיתיות מתקבלות בוושינגטון ולא בירושלים".
במפלגת הבית היהודי הגיבו באכזבה לנאומו של נתניהו, ואמרו כי בכוונתם ליזום דיון בקואליציה על תוכנו של הנאום. "לצערי נתניהו שילם מס שפתיים בהסכמתו למדינה פלסטינים מפורזת, ובכך אכזב את מרבית סיעות הקואליציה, בכלל והבית היהודי, בפרט", אמר יו"ר הסיעה, ח"כ זבולון אורלב. "נאום נתניהו מחייב דיון רציני בקואליציה על מנת להבטיח שההכרעה הדמוקרטית בבחירות תבוא לידי ביטוי במדיניות הלאומית".
ח"כ אורי אורבך (הבית היהודי), קרא לסיעתו לשקול צעדיה, לאור מה שהגדיר "ההשלכות המסוכנות של נאום נתניהו והסכמתו למדינה פלסטינית".
גם במפלגתו של ראש הממשלה
"היום בישיבת הסיעה ולאחר מכן במוסדות המפלגה אנחנו נבדוק האם בכוונתו של ראש הממשלה למחוק את המשפט מהנאום או אם בכוונתו לבטל את החלטת מוסדות הליכוד נגד מדינה פלסטינית, החלטות שהוא בעצמו פעל לאשרר. אנחנו נפעל להכרעה בפני מוסדות המפלגה".
ח"כ איוב קרא, לשעבר ממורדי הליכוד נגד אריאל שרון, הביע אמנם אכזבה מנאומו של נתניהו. "אין מי שירים את הכפפה בצד הפלסטיני", אמר. "אין שם מנהיגות, אין שם ממשלה ואין שם פרטנר, ולכן הדרך לגן עדן עוד ארוכה. כל עוד מדובר רק בטרימינולוגיה, לא צפוי משבר בליכוד".
ח"כ יריב לוין (ליכוד): "מדינה פלסטינית ושלום עומדים בסתירה זו לזה, ולכן אתנגד למדינה פלסטינית. אני מצפה לחידוש מיידי של הבניה ביהודה ושומרון, על פי העקרונות שקבע ראש הממשלה בנאומו. אין סיכוי שהערבים יקבלו את התנאים שהציב ראש הממשלה, ולכן המשך הבנייה הוא שיקבע את עתיד האיזור".
ח"כ כרמל שאמה (ליכוד): "דבריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מוכיחים שהוא לא רק ראש ממשלה, אלא גם מנהיג אמיץ המוכן ליטול סיכונים פוליטיים קואליציוניים ואישיים, לטובת סיכוייו של עם ישראל לחיות בבטחה ובשלום במדינה יהודית ודמוקרטית לנצח נצחים".
ח"כ מירי רגב (ליכוד): "כל התקדמות במשא ומתן מול הפלסטינים חייבת לעבור את אישור מוסדות
הליכוד. ראש הממשלה הוכיח כי מדינת ישראל שואפת לשלום, תוך חובת ההכרה של הפלסטינים בישראל כמדינה היהודית. יש להמשיך את הבניה ביהודה ושומרון ולחזק את גושי ההתיישבות. הקמת מדינה פלסטינית נשארת בגדר חלום רחוק מהמציאות".
מנכ"ל מועצת יש"ע, פנחס ולרשטיין, הביע קורת רוח מנאומו של נתניהו. "אני גאה ברמה הציונית הגבוהה שהציג ראש הממשלה, שלא הזכיר פינוי יישובים ולא הקפאת יישובים", אמר. "אני מברך את ראש הממשלה".

"מועצת יש"ע מצרה על הסכמתו של ראש הממשלה להקמתה של מדינה פלסטינית מפורזת", נמסר בהודעה. "מי כמו נתניהו, המסביר זאת שנים רבות, יודע שמדינה פלסטינית, גם אם תהיה מפורזת, תהפוך בהכרח למדינה חמושה ומאיימת על עצם קיומה של מדינת ישראל.
"דבריו של נתניהו עומדים בסתירה לדבריו הנכוחים שנשא בדבר זכותנו על הארץ בכלל ועל יהודה ושומרון בפרט. אנו מברכים על כך שראש הממשלה עמד על כך שההתיישבות ביהודה ושומרון היא בזכות, ועל כן אך טבעי הוא שהבנייה תימשך באופן טבעי בכל רחבי יהודה ושומרון".
בהכנת הידיעה השתתפו אריק בנדר, מרב דוד ורועי שרון