ועדת השרים לחקיקה אישרה: איסור ייבוא פרוות בעלי חיים לישראל
צעד משמעותי לקראת אישור הצעת חוק מהפכנית. על פי ההצעה, ייאסר ייבוא פרוות או מוצרי טקסטיל הכוללים פרוות משיער כלבים חתולים או ארנבות, מארצות מזרח אסיה לרבות סין. הייבוא יחשב עבירה פלילית שדינה שנת מאסר
◄ לקריאת הצעת החוק המלאה

בודקים את איכות הפרוות צילום: רויטרס
בדברי ההסבר לחוק מציינת תירוש כי תעשיית ייצור הפרוות בעולם טומנת בחובה התעללות קשה ואכזרית בבעלי חיים. בעלי חיים נרצחים ועורם נפשט מהם, רק לשם ייצור המוני ושימוש בפרוותם, לצורכי אופנה בלבד.
שר החקלאות, שלום שמחון, שמשרדו ממונה על חוק צער בעלי חיים, תמך בחוק ואמר כי "יש להרחיבו, כך שייאסר ייבוא פרוות מכל העולם ולא רק מארצות מזרח אסיה, ולאסור גם על סחר ושיווק פרוות בתחומי ישראל". לדבריו, יש להרחיב הגדרת "פרווה" גם לעורות ופרוות של חיות מחמד נוספות וחיות בר. "אין סיבה שישראל כמדינה נאורה תחזק באמצעות היתר ייבוא, תעשייה אכזרית כתעשיית הפרוות, שנועדה אך ורק לצרכי מותרות".
תירוש יוזמת החוק אמרה היום ש"זהו עוד צעד משמעותי בהגנה על בעלי-חיים, מעתה ניתן יהיה לרכוש ביגוד ומוצרי טקסטיל בביטחון מלא וללא חשש מהתעללות או רצח של בעלי-חיים". לדברי אלעד אבוהב, דובר אגודת "צער בעלי חיים בישראל- תל אביב", מקרי התעללות ואכזריות כלפי בעלי חיים הם עניין יומיומי בישראל. "רק חקיקה שתפעל להגנתם של יצורים תמימים אלה ואכיפתה בהתאם, יוכלו לייצר כאן שינוי ואמות מידה טובות ביחס לבעלי חיים", אמר.

החרפן שפרוותו תהפוך למעיל צילום: רויטרס
חוות גידול מיוחדות
לאחרונה חשפו אנשי צער בעלי חיים ת"א וערוץ 10 את תופעת הייבוא והשימוש בפרוות של חיות מחמד במסווה של פרוות סינטטיות לבגדים. בתחקיר נחשף כי בייצור פרוות נעשה שימוש גם בשיער של בעלי חיים כגון כלבים, חתולים וארנבות. פריטי אופנה אלה, בעיקר במוצרי הטקסטיל וההנעלה, מגיעים לבתי העסק ולבתי האב בישראל, כאשר הצרכנים אינם מודעים לכך שבפריט הנרכש נעשה שימוש אכזרי ומיותר בשיער מן
החי.
תעשיית ייצור הפרוות בארצות מזרח אסיה ובעיקר בסין משגשגת. הפרוות שמגיעות מסין, מיוצרות ברוב המקרים, משיער של בעלי חיים, השוהים לצורך זה בחוות גידול מיוחדות בתנאי מחייה מזעזעים, כאשר ייעודם הסופי הוא שחיטה.
95% ממוצרי הטקסטיל בארץ מיובאים מסין. על פי נתוני עמותות העוסקות בנושא תעשיית הפרוות בארצות מזרח אסיה גורמת לרציחתם של כשני מיליון בעלי חיים בשנה.