המדינה לא מרחמת על ילדי הגן חולי הסוכרת

חולי סוכרת נעורים מתחת לגיל 5 אינם זכאים לסייעת שמטפלת בהם בגן. התוצאה: ההורים נאלצים לוותר על העבודה או לשכור סייעת פרטית באלפי שקלים. משרד הבריאות: אנו פועלים מתוך "תקציב מיוחד המוגבל כיום למתן מענה לילדים במסגרות חינוך חובה בלבד. במידה שיורחב התקציב, ניתן יהיה לתת מענה גם לקבוצה זו"

דן אבן | 31/5/2009 14:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחדל תקציבי מתמשך מותיר את הילדים חולי סוכרת נעורים בישראל ללא אפשרות ללכת לגן ילדים כמו חבריהם הבריאים. רק מגיל חמש מאפשרת המדינה לילדים סייעת הדואגת לאיזון רמות הסוכר בדם ולמתן אינסולין. כשמדובר בילדים בגילאים צעירים יותר, על ההורים לוותר על העבודה, ולהגיע לגן בעצמם או לשכור סייעת באלפי שקלים. באגודה לסוכרת נעורים יוצאים למאבק בתופעה.
גן ילדים. למצולמים אין קשר לכתבה
גן ילדים. למצולמים אין קשר לכתבה צילומים: רענן כהן


כך נקלעה מירב, אם לרוני בת השלוש מיבנה, למאבק ברשויות, שמונע ממנה לקבל סייעת לבתה החולה בסוכרת נעורים. "לפי החוק, מגיל חמש יש חוק חינוך חובה, ואז מגיע לילדים סוכרתים לקבל סייעת. הבת שלי בגן פרטי, ובספטמבר אמורה לעבור לגן עירוני, והיא נופלת בין הכיסאות", מספרת מירב, "פנינו לרשות מקומית בבקשה לסייעת, ונענו בשלילה. לילדים בגילה אין כיום פיתרון.

"בגני ילדים יש שני מבוגרים על שלושים ילדים. בתי צריכה לעבור בדיקת סוכר לפני ארוחות עשר, ואז צריך לכוון כמה אינסולין לתת לה, כשהיא מחוברת למשאבת אינסולין. צריך לדקור אותה באצבע לצורך הבדיקה, אך היא כבר לא בוכה, לצערי היא רגילה לבדיקות האלה. היום בגן הפרטי עושה את זה מנהל הגן מרצונו הטוב, אך חשוב לי לשלב אותה בשנה הבאה בגן עירוני עם ילדים בגילה. בלי התרופות היא עלולה למות, ואין כרגע מימון לסייעת שתעזור לה".
300 ילדים חולים

בישראל 300 ילדים חולי סוכרת נעורים בגילאי שלוש עד חמש, הזקוקים לעזרה של סייעת. כיום מממן משרד הבריאות סייעות העוברות הכשרה לטיפול בילדים חולי סוכרת מטעם משרד הבריאות רק בגני חובה - מגיל חמש - ובבתי הספר, אך אין מימון לסייעות בגילאים צעירים יותר.

בדיקת סוכרת
בדיקת סוכרת 
 
בכוונת האגודה לסוכרת נעורים להאבק בתופעה. "מימון הסייעות לטיפול בילדים חולי סוכרת נעורים אינו מטופל במסגרת חוק, ולכן כיום משרד הבריאות מקצה באופן וולונטרי תקציב לסייעות מגיל גן חובה, אך גם זה יכול להיפסק בימים של גזירות כלכליות", אומרת מדי יעקובסון, מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים. בפגישה שנערכה החודש עם נציגים ממשרדי הבריאות והחינוך הוחלט לקדם הצעת חוק שקובעת מימון סייעות לילדים חולי סוכרת בכלל הגנים ובתי הספר
בישראל.

"ילדים קטנים בגן לא יודעים להביע את עצמם, וכשהם חולים בסוכרת נעורים, הם לא יכולים להתנהל עצמאית עם המחלה, ולא יודעים לזהות סימנים של עומס סוכר בדם. בגלל הצורך לטפל בהם, ילדים כאלה לא מתקבלים במקרים רבים למשפחתונים פרטיים, וללא מימון לסייעות עבורם, אחד ההורים צריך לוותר על עבודה, ולהגיע כל יום לגן לטפל בילד, או שההורים צריכים לשכור סייעת באופן פרטי. הנושא פרוץ, ודורש טיפול מעמיק", מבהירה יעקובסון.

פועלים מתוך תקציב מיוחד

ממשרד הבריאות נמסר כי "לפי הוראות משרד הבריאות, על המלווה האישית - הסייעת - בגן הילדים לעבור הכשרה במוסד רפואי מורשה ומוכר בו הילד מקבל את הטיפול הרפואי על ידי אחות מוסמכת. בסיום ההכשרה ניתן אישור בכתב למלווה לבצוע פעולות טיפוליות בילד המסוים שבו היא אמורה לטפל. הזכאות לקבלת הסיוע והיקף הסיוע הנדרש לטיפול בילד נקבע על ידי ועדה בינמשרדית בהשתתפות נציגים ממשרדי הבריאות והחינוך.

"בהתייחס לגילאי 3 עד 5, משרד הבריאות נרתם בשנת 1996 למתן המענה בחינוך הרגיל, לאור המצוקה הקשה ובהיעדר פתרונות לתלמידים הזקוקים לסיוע למתן פעולות טיפוליות פולשניות על ידי משרד החינוך. משרד הבריאות אינו חייב בכך מתוקף חוק כל שהוא, ופועל מתוך תקציב מיוחד המוגבל כיום למתן מענה לילדים במסגרות חינוך חובה בלבד. אנו מודעים להיעדר המענה לגילאי טרום חובה (3-5) במרבית הרשויות המקומיות, ופועלים בדרכים העומדות לרשותנו לקידום הפתרון. במידה ויורחב התקציב, ניתן יהיה לתת מענה גם לקבוצה זו".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים