מטוס הביון פלקון יימסר להודו ביום ראשון
במסירת המטוס תהפוך הודו למדינה הראשונה בדרום אסיה עם מערכת התראה אווירית מוקדמת. מדובר במטוס הראשון משלושה שיועברו לצבא הודו השנה. המכ"ם ומערכות המודיעין האלקטרוני שמיועדים לאיסוף מודיעין, משימות שליטה וגילוי מטרות, הורכבו על ידי התעשייה האווירית בעיסקה ששוויה 1.1 מיליארד דולרים

על פי הדיווחים עולה, כי מדובר באחד המטוסים שרכשה הודו מהתעשייה האווירית בשנת 2004, בסכום של 1.1 מיליארד דולר. שני המטוסים הנוספים שרכשה המדינה צפויים להגיע להודו במהלך השנה הבאה.
הגעת המטוס להודו מעוררת עניין רב במדינה ובעולם שכן היא מסמנת עליית מדרגה נוספת בהתעצמות המדינה, אשר תהפוך להיות הראשונה בדרום אסיה בעלת מערכת התרעה אווירית מוקדמת. בשנים האחרונות הפכה ישראל לספקית הנשק העיקרית של הודו ,ומהווה נדבך חשוב בתהליך התעצמותה המואץ.
מכ"ם הפלקון ומערכות מודיעין אלקטרוני ותקשורת הורכבו בתעשייה האווירית על גבי מטוס תובלה רוסי מסוג אליושין 76. מערכת ההתרעה המוקדמת מתוצרת אלתא היא מן המתקדמות בעולם ומיועדת לגילוי ועקיבה אחר מטרות, איסוף מודיעין וביצוע משימות של שליטה ובקרה.
מכ"ם הפלקון מסוגל לאתר בכל תנאי מזג אוויר מטוסי קרב, טילי שיוט ואף תזוזת כוחות צבא ממרחק של למעלה מ- 400 קילומטרים. המטוס יכול לשהות באוויר שעות רבות, ומערכות המשימה במטוס מופעלות בידי בקרים היושבים מול צגים בתוך המטוס.
כמו כן, מערכת הבקרה האווירית במטוס יודעת לזהות את כל סוגי כלי הטייס ויודעת להבחין בין מטוסי חיל האוויר ההודי למטוסי אויב. המערכת מספקת מידע על הגובה, כיוון ומהירות הטיסה של כל מטוס במרחב, וביכולתה לעקוב
המטוס מסוגל לאתר מטרות, עוקב אחריהן ומפנה לעברן מטוסים ליירוט. המטוס יאפשר לחיל האוויר ההודי להקטין את מספר מטוסי הקרב באוויר ולנייד אותם למגוון משימות אחרות.
לאחרונה הודו מתעניינת גם במטוס הביון המתקדם עיטם, מתוצרת התעשייה האווירית. מדובר במטוס מנהלים מדגם גאלפסטרים G-550 שעליו התקינו בתעשייה מכ"ם פלקון ומערכות שהפכו אותו למטוס התרעה מוקדמת וניהול שליטה ובקרה של קרבות אוויר.
אולם הודו אינה לבד: המעצמה הגרעינית השכנה סין רכשה בעבר מישראל מטוסי פלקון, אך התנגדות אמריקאית הביאה לביטול העסקה, ונזק נגרם ליחסים עם ישראל שנאלצה לפצות את סין ב- 375 מיליון דולר. כיום מפתחת סין מערכת התראה אווירית מתוצרתה פנימית. השכנה הגרעינית השניה של הודו פקיסטן, רכשה מטוס ביון והתראה קטן משוודיה שיסופק בשנה הבאה.

מאז כינון היחסים הדיפלומטיים בין הודו לישראל בשנת 1992, נרקם בין המדינות שיתוף פעולה פורה וישראל הפכה בשנים האחרונות לספקית הנשק העיקרית של הודו. לפני חודשיים התעשייה האווירית חתמה עם ממשלת הודו על עסקה ענקית לאספקה של מערכות טילי ברק 8 בהיקף של 1.4 מיליארד דולר. בעסקה שותפה גם חברת רפאל שמייצרת את הטיל.
טילי ברק 8, הם מערכת מתקדמת של טילים שתהווה את עמוד השדרה בהגנה על אוניות ומתקני חוף של הודו ותספק פתרון מערכתי כולל של איתור המטרות והשמדתן. המערכת תכלול גם מכ"ם של מפעל אלתא ומל"טים מתקדמים מדגם הרון 2.
כל רכיבי המערכת יתקשרו ביניהם בערוצי תקשורת שישתלבו יחדיו וישלבו גם מודיעין מלווין הביון טקסאר מתוצרת התעשייה האווירית, שהודו רכשה ושיגרה לאחרונה לחלל. כמו כן, מכרה התעשייה האווירית להודו גם מספר בלוני תצפית להגנת החופים ועליהם מערכות מכ"ם.
בתוך כך, חתמה ממשלת הודו עסקה ביטחונית בהיקף של 260 מיליון דולרים עם חברת רפאל, עסקה במסגרתה תספק יסופקו לחיל האוויר ההודי 18 מערכות טילי קרקע-אוויר מדגם ספיידר. המערכות אמורות לספק להודו הגנה בפני איומי מטוסים, מל"טים, ובמידה מסוימת גם נגד רקטות וטילי קרקע-קרקע. כמו כן, לאחרונה הודיעה התעשייה הצבאית כי תקים בשלוש השנים הקרובות חמישה מפעלים לייצור תחמושת ארטילרית בהודו - עסקה בהיקף של 240 מיליון דולר.