מומחה על הטיל האיראני: מקשה על ההתגוננות
ראש פרויקט החלל של מכון פישר ואחד המומחים הבכירים לנושא של טילים בליסטיים אומר כי לשיגור הטיל סג'יל "משמעות כבירה" מכיוון שהוא מונע ע"י דלק מוצק ומאפשר לאיראנים לשגר מטחים בלי צורך בהכנות מוקדמות. "זה מגביר את כושר ההרתעה שלהם"

טיל איראני צילום ארכיון: אי-פי.
"שיגור הטיל הוא בעל משמעות כבירה", אמר ענבר שציין כי טיל מסוג זה שוגר גם ב-2008. לדבריו, מדובר בטיל ששיגורו לא דורש הכנות מוקדמות, אלא תדלוק יחיד במפעל ואחסון במקום מסתור.
"בניגוד לטיל בעל דלק נוזלי, הוא יהיה מוכן לשיגור בכל עת", הסביר המומחה לטילים בליסטיים. "האיראנים, על פי התפיסה המבצעית שלהם, מעבירים מסר שהם הולכים לכיוון פיתוח הטילים בעלי הדלק המוצק בזמן שהם יוציאו את טילי השיהאב בעלי הדלק הנוזלי".
אחמדינג'אד: הטיל פגע במטרה
ענבר הדגיש כי בכך תגביר טהרן את כוח ההרתעה שלה. "טילים בעלי דלק מוצק יאפשרו בסבירות גבוהה לירות מטחים, מה שיקשה על מערכות ההגנה האוויריות", אמר המומחה הישראלי שהוסיף כי הדבר יאפשר לאיראן לשנע את הטילים ובכך להפוך אותם לפחות פגיעים.
על שיגור הטיל הודיע
הבוקר נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, שאמר כי ארצו ביצעה שיגור מוצלח בטיל קרקע-קרקע מתקדם, שמגיע לטווח נרחב. "הטיל סג'יל 2 בעל הטכנולוגיה המתקדמת שוגר היום, והוא נחת בדיוק במטרה", הכריז אחמדינג'אד במהלך ביקור במחוז סמנן בצפון המדינה, שם בוצע הניסוי.

ראש פרויקט החלל של מכון פישר טל ענבר
איראן כבר הודיעה בנובמבר האחרון כי שיגרה את הטיל סג'יל, אותו תיארה כדור חדש של טיל קרקע-קרקע. לטענת איראן, הטיל הוא מרכיב נוסף במערכת ההגנה מפני מי שמאיים עלייה.
במקביל, בצד הישראלי ננקטות פעולות כדי להתמודד עם האיומים. בחודש שעבר ערכה מערכת הביטחון הישראלית ניסוי של טיל החץ, במהלכו הצליח ליירט בהצלחה טיל שדימה שיהאב איראני מדגם שעדיין לא נמצא בשימוש.