דוח: מספר חסרי הדיור גבוה מהנתון הרשמי
מחקר שנערך גילה שאיש לא מטפל באלה שאין להם בית משלהם, אך לא גרים ברחוב. נכון ל-2007 כ-3,000 איש התגוררו ברחובות הערים

הומלס צילום: פלאש 90
מהמחקר עולה כי בישראל קיימים נתונים מספריים רק לגבי דרי רחוב, שהם אנשים אשר באופן מעשי מתגוררים ברחוב. נתונים מספריים אינם קיימים לגבי מחוסרי דיור, שהם אנשים אשר סובלים ממחסור בדיור קבוע, אך פעמים רבות מוצאים חלופות אחרות - בבתי חברים או בתנועה ממקום למקום. על פי הדוח, כל מי שאינו מצוי בהגדרה של דר רחוב, אינו נספר בנתונים.
דר רחוב, על פי הגדרות העבודה הסוציאלית, הנו מי שמלאו לו 18 שנים, מקום הלינה שלו הוא המרחב הציבורי והוא שרוי בהזנחה גופנית או נפשית והפרעות אישיות. ההגדרה אינה כוללת, לדוגמה, אם חד הורית לארבעה ילדים שהוצאה מביתה, ועוברת מבית לבית בין קרוביה.
8,000 בני נוער דיווחו כי אין להם בית
וכך קורה כי נתונים על כל שאר מחוסרי הדיור לא קיימים, והמחסור בנתונים מהווה תשתית משמעותית לכך שהמדיניות בתחום הדיור הולכת ונעלמת. מהמחקר עולה כי מספר דרי הרחוב, נכון לשנת 2007, עמד על כ-3,000 איש.
אך מחקר של על"ם, ארגון הפועל עם בני נוער בסיכון, מראה כי 8,000 בני נוער באותה
שנה דיווחו כי אין להם בית.
עוד עולה מהדוח, כי לדרי הרחוב אין מספיק מסגרות. בישראל למעלה מ-3,000 דרי רחוב, אך קיימות רק 450 מיטות עבורם. על פי הנהלים, רשות מקומית צריכה להקים יחידת דרי רחוב אם ברחובותיה 15 דרי רחוב, אך 20 רשויות מקומיות לפחות אינן מקיימות את המוטל עליהן.