על דעת הצבי: מזכיר הממשלה והמדיה

שמו של צבי האוזר, מזכיר הממשלה הטרי, נקשר בהחלטות רבות מעולם התקשורת. עמדותיו נגד רשות השידור, והעובדה שהוא קשור בחברת דורי גרופ, מסבכות את התמונה

לי-אור אברבך | 1/5/2009 18:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשבועות הספורים מאז נכנסה הממשלה החדשה לכהונתה הספיק שמו של צביקה האוזר, מזכיר הממשלה, להשתרבב שוב ושוב להחלטות הקשורות בעולם התקשורת. האוזר הוא אחד מעורכי הדין הבולטים בארץ בתחום המדיה ונחשב לידען בעל שם בנושא.
מזכיר הממשלה, צבי האוזר
מזכיר הממשלה, צבי האוזר צילום: פלאש 90
שמו עלה לא אחת כמועמד לתפקידים בתחום, בהם מנכ"ל רשות השידור. כיו"ר מועצת הכבלים והלוויין בעבר, חשף האוזר לא אחת מעל במות פומביות את משנתו הסדורה בתחום. השבוע, עם חשיפת כוונות האוצר להקים חשבון בנק שיפקיע למעשה מהרשות את ניהול הפקות המקור שלה ויעביר אותו לפיקוח ממשלתי, היה מי שאמר כי חזון האוזר מתחיל להתגבש.

צביקה האוזר רוצה לסגור את השידור הציבורי כפי שאנחנו מכירים אותו היום. כנס העיתונות שנערך בנובמבר 2008 באילת, היה ההזדמנות האחרונה שלו להביע את עמדותיו בטרם נטל על עצמו תפקיד ציבורי. גם בעבר, בפסטיבלי הטלוויזיה השונים בראש פינה, אמר האוזר כי לדעתו רשות השידור צריכה להפוך למעין קרן הפקות שתכניה הממומנים מכספי ציבור ישודרו בערוצים השונים, והדבר יבוא במקום מחויבויות התוכן של הערוצים המסחריים. לדבריו הדבר יקל על המדינה, שלא תצטרך לממן את הרשות בהיקפה הנוכחי, וכן על הערוצים המסחריים.

רעיון חשבון הבנק הנפרד, שהשחיל האוצר לפתע לטיוטת חוק ההסדרים, חדש לחלוטין. הוא לא הופיע בטיוטות הקודמות של החוק בימי הממשלה הקודמת. באוצר הדגישו שוב ושוב כי האוזר "לא לקח חלק בהחלטות או בקבלת ההחלטות", אולם התקשו להסביר מאיפה הרעיון צמח לפתע והסתפקו בהכשרתו תוך הסבר כי הוא ייטיב עם שוק היצירה הישראלי.

שמו של האוזר גם נקשר בהחלטה שלא להעביר בסופו של דבר את האחריות על הרשות השנייה לשר יולי אדלשטיין, למרות ההבטחה שקיבל, ולהשאירה תחת שר התקשורת, משה כחלון. האוזר הכחיש את מעורבותו בכך בכל תוקף, וידיעה בנושא שעלתה
באחד מאתרי האינטרנט הורדה.

האוזר אמנם מרחיק את עצמו מענייני התקשורת, אולם קשה לומר כי הוא לא בעל עניין בהם גם היום. בעוד הוא מכהן בתפקיד מזכיר הממשלה, ממשיך האוזר להחזיק במניות בחברת דורי מדיה. עד התקופה האחרונה הוא גם שימש כדירקטור. ענקית הטלנובלות הישראלית מנהלת אמנם את רוב עסקי התקשורת שלה בשדה הטלנובלות הבינלאומי, אולם היא מחזיקה בקשרים עסקיים גם עם גופי שידור ישראליים. הזרוע ההפקתית שלה בארץ, דרסט הפקות, מפיקה בין היתר את "עבודה ערבית" לקשת, זאת לצד הפקות של טלנובלות לכבלים. זרוע אחרת שלה - ספייק טי-וי - מספקת את שירותי ערוצי הרכש להוט.

ברשות השידור רואים את כוונת האוצר בהקמת אותה קרן - שבה יושקע סכום עצום (ביחס לממדי הרשות) של 150 מיליון שקלים - כהחלטה חד משמעית להביא לסגירתה של הרשות לטובת הטבה עם הערוצים המסחריים.

הגורמים בממשלת נתניהו שישמחו עם חיזוק הערוצים המסחריים לא מסתכמים רק במזכיר הממשלה. אחד האישים המקורבים ביותר לנתניהו הוא הטייקון רון לאודר. בביקוריו התכופים בישראל מרבה לאודר להיפגש עם ראש הממשלה, ונוכחותו בטקס השבעת הממשלה בכנסת אומרת הכול על קרבתו לאיש. גורמים בעולם הפוליטי אף ראו באי מינויו של גלעד ארדן לשר התקשורת קשר ללאודר, שנטר לו על הניסיון להביא את הערוץ למכרז מחודש.

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "מניותיו של מזכיר הממשלה בחברת דורי מדיה מוחזקות בנאמנות, והוא אינו עוסק ברפורמות בשוק התקשורת".

האוזר בתגובה: "אני לא מתעסק בעניינים האלה, ואין בכוונתי לעסוק בהם. משעשע להתמודד עם אגדה אורבנית המעניקה לי קרדיט במקום בו לא מגיע לי. אני מציע גם לפנות לדברים שאמרתי בעבר בהזדמנויות רבות ושונות ולראות את ההבדלים הניכרים בין מה שפורסם כתוכנית האוצר לבין עמדותיי באשר לעתידה של הרשות".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תקשורת''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים