בוטלה הגזירה: הגינות הציבוריות לא ייובשו
לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן הצליחו להגיע היום להסדר בין רשות המים והשלטון המקומי, לפיו צריכת המים תקוצץ באופן משמעותי. רשות מקומית שלא תעמוד בהקצאה תאבד את זכותה למי השקיה ורשות שתשקה גינות במהלך היום תאלץ לשלם קנס

גינה ציבורית. צילום ארכיון: רשות המים
עוד נקבע בהסכם, שהגינות הציבוריות יושקו רק בשעות הערב, משעה 17:00 ועד השעה 10:00 ביום המחרת, כאשר כל רשות שתיתפס משקה גינות בשעות היום תיענש בקנס חמור. כמו כן, כל רשות תקבל הקצאה מוגבלת של מים לפי גודל הגינות שבשטחה ורשות מקומית שלא תעמוד בהקצאה תאבד את זכותה להשקות את הגינות הציבוריות בשטחה ותאלץ לייבשן.
ההחלטה שהתקבלה תחייב את רוב הרשויות לקבוע אילו גנים ופארקים מרכזיים חשובים יותר ומשמשים "ריאות ירוקות" בתוך הערים ואילו גנים נמצאים בשולי הערים והם לא יושקו. "הרשויות נדרשות לקצץ ולגלות אחריות ציבורית בתקופת הבצורת הנוכחית", אמר יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט.
יחד עם זאת, הוא עוד הוסיף כי "אנחנו מתחשבים במצבו הקשה של משק המים, אולם כדאי לזכור שהמצב נגרם בשל אוזלת היד של ממשלות ישראל לדורותיהן ויש להעמיד לדין את אלו שהיו אחראיים לנושא ולא דאגו להקים מתקני התפלה ופרויקטים להשבת מים כבר לפני כמה שנים".
חולדאי: לגינון הציבורי - חשיבות חברתית
רון חולדאי, יו"ר פורום ה-15 וראש עיריית תל אביב-יפו, הוסיף: "לגינון הציבורי בעיר חשיבות חברתית לא פחות מחשיבותו הסביבתית. השטחים הירוקים בעיר מיועדים גם למי שאין בבעלותו גינה פרטית, כך שגם הוא יוכל ליהנות מפיסה ירוקה של טבע עירוני. בדיוק מסיבות אלה חשוב היה לנו להבטיח שהגינות הציבוריות לא ייובשו לגמרי".
בנוסף, ברשויות המקומיות התחייבו להמשיך ליזום תוכניות לצמצום השימוש במים. בין היתר מתקיים מו"מ מול משרד הבריאות על מנת להסדיר
את נושא ההשקיה במי הקולחין (מים מושבים) באיי ובמעגלי תנועה, ולקבוע קריטריונים ריאלים לשימוש במים שאינם טובים לשתייה.
לאלו מתווספים תוכניות הכוללות מעבר לצמחייה חסכונית במים, שימוש בטכנולוגיות השקיה ובקרה מתקדמות וקביעת כללי השקיה אחידים לכל הרשויות בישראל. בראש צוות המשא ומתן מטעם מרכז השלטון המקומי עמד עו"ד איתן אטיה, מנכ"ל פורום ה-15, ובראש צוות המו"מ מטעם רשות המים עמדה תמי שור, מנהלת אגף התפעול בנציבות המים.