שכני נתניהו בקיסריה: האבטחה מטרידה
שכניו של רה"מ מתלוננים על סידורי האבטחה ברחוב מאז שנכנס לתפקידו. "מעונו צריך להיות בי-ם", אמרו. השב"כ: ננסה להקל על התושבים

בנימין נתניהו צילום ארכיון: אי-אף-פי
את שני סופי השבוע האחרונים בחר ראש הממשלה להעביר עם משפחתו בבית שרכש לפני כארבע שנים בקיסריה, וצוות המאבטחים שמלווה אותו נאלץ להפוך את הסביבה למאובטחת מספיק עבור ראש ממשלה.
התוצאה: הרחוב נחסם משני צדיו, שירותים כימיים לשימוש המאבטחים הונחו צמוד לחצרו של אחד השכנים, השביל שמוביל את דיירי רחוב הדר לחוף הים נחסם וכל רכב שנוסע במקום עובר בדיקה.
לבקר חברה באישור מראש
עו"ד שרית תורן-תאלר, שביקשה אתמול להגיע אל חברתה המתגוררת סמוך לבית משפחת נתניהו, חשה היטב את השינוי שחל ברחוב השקט: היא גילתה שהדרך חסומה על ידי מאבטחים חמושים, גדרות מתכת ורכבים ממוגנים, וכשביקשה לעבור לבית חברתה גילתה שתוכל לעשות זאת רק באישור מראש.
עבור חברתה של תורן-תאלר, שרי וינר, הנאלצת כעת לתאם מראש עם אנשי השב"כ כל ביקור של חבריה בביתה, גם המשימה הפשוטה של כניסה לביתה התגלתה כמסובכת: "אנחנו רשומים אצלם, אבל כשחזרתי לביתי בבוקר אחרי שפיזרתי את הילדים, או כשחזרתי מהעבודה סמוך לחצות, בדקו ברכבי מתחת למכסה המנוע, בדקו
את הבגאז' ואת הרשיונות. חוץ מזה שאפשר לצאת רק מכיוון אחד של הרחוב ולצאת מכיוון אחר".
הפתרון של התושבים ברור: שנתניהו יישאר בבית ראש הממשלה. "מעונו צריך להיות בירושלים", אומרת תורן-תאלר. "כשאתה ראש ממשלה אתה לא יכול לפגוע באיכות החיים של הסביבה שלך".
שירות הבטחון הכללי הגיב באמצעות משרד ראש הממשלה: "כפי שהיה נהוג עם ראשי ממשלה קודמים, מרגע שבנימין נתניהו נכנס לתפקיד ננקטים סביבו סידורי אבטחה כבדים בכל מקום שבו הוא שוהה, כולל ביתו בקיסריה. סדרי החיים באיזור נלמדים וייעשה כל שניתן על מנת להקל על התושבים והשכנים".