אטיאס: "לא מאמין שבשנים הקרובות יהיו פרסומות בכבלים ובלוויין"
עם זאת, שר התקשורת מאמין שהמשבר הכלכלי הוא זמן טוב כדי להקדים את העלייה לאוויר של חבילת הערוצים הבסיסית, שיוכל כל צופה לקלוט בביתו באמצעות רכישה חד פעמית של ממיר. היום הוא צפוי לקבל את המלצות ועדת מרדכי, שדנה במעבר משיטת הזיכיונות למתן רישיונות לערוצים
פרופיל אריאל אטיאס

שר התקשורת אריאל אטיאס בביקור בנתב"ג צילום: גיל הדני
היום צפוי אטיאס לקבל את המלצות ועדת מרדכי, שדנה במעבר משיטת הזיכיונות למתן רישיונות לערוצים. לא מן הנמנע כי דבריו כבר מתבססים על מסקנות הדוח. מצד שני, אטיאס מאמין שהמשבר הכלכלי הוא זמן טוב כדי לקדם תוכנית אחרת: לדבריו, יש להקדים את העלייה לאוויר של חבילת הערוצים הבסיסית (DTT). מדובר בחבילה של חמישה ערוצים, שיוכל כל צופה לקלוט בביתו ללא חיבור לכבלים או ללוויין, אלא באמצעות רכישה חד פעמית של ממיר.
בחברות
הכבלים והלוויין חוששים מהמהלך, אך השר אטיאס אומר כי "לא טוב לחכות בנושא. ה-DTT יעשה את שלו, אבל לא תהיה דרמה כמו שחושבים. ה-DTT יעשה טוב לאזרחים וצריך לקדם אותו".
ועדת מרדכי שתגיש היום את המלצותיה לשר הורכבה מנציגי משרד התקשורת, האוצר, המשפטים, הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, ומטרתה היתה לעצב מחדש את שוק התקשורת בישראל. לאחר שהבחירות הוקדמו, הבהיר אטיאס כי את ההחלטות ואת החקיקה על בסיס המלצות הוועדה יקבל כבר שר התקשורת הבא. ההערכה היא כי הוועדה תמליץ על מעבר לשיטת רישיונות כבר בשנת 2012, אך תקשיח את הדרישות.
הוועדה עשויה גם לקבל החלטה על יישום רעיון "ברית המועצות" - איחוד מועצת הכבלים והלוויין ומועצת הרשות השנייה בגוף מפקח אחד.
הראיון המלא עם אטיאס מחר ב"עסקים שישי"