בריטניה: חיתולים משומשים יישלחו למיחזור ויהפכו לסוליות נעליים

800 אלף טון של חיתולים ומוצרי היגיינה מושלכים מדי שנה לפח. רובם לא מתפרקים באופן טבעי ועלולים להישאר במזבלה במשך 100 שנה. יוזמה קנדית מבטיחה לקלוט את מוצרי ההיגיינה ולמחזר אותם

אלכס דורון | 22/2/2009 16:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
3,600 טונות של חיתולי תינוקות מושלכים מדי שנה לפח ומהווים תרומה מרכזית לזיהום הסביבה הבריטית. יוזמה חדשה מוצאת פתרון ירוק לחיתולים ולפדים ההיגייניים המשומשים. ברחבי הממלכה יוקמו מפעלי מיחזור מיוחדים ובמקום שיזרקו במזבלות עירוניות, הם יהיו חומרי הגלם לרכיבי ריצוף ואיטום גגות, לקסדות לאופניים וסוליות נעליים. מהחיתולים עצמם, ימוצה גז המתאן שישמש מקור ליצור חשמל נקי לסביבה.
החיתול יקבל חיים נוספים
החיתול יקבל חיים נוספים צילום:sxc


על-פי התוכנית ייבנו לשם כך חמישה מפעלי מיחזור. בקווי היצור ההלו יופרדו מהחיתולים המתכלים והפדים, תאית, פולימרים שונים של פלסטיק וסיבים – וחומרי גלם אלו יועברו למפעלים שמיצריים,  קסדות לאופניים, סוליות לנעליים וחומרי ציפוי ואיטום.

מפעל ראשון מבין החמישה יוקם עד סוף השנה בעיר ברמינגהם ועוד ארבעה עד 2014 במנצ'סטר, ליברפול ולונדון. על-פי התוכנית שהוגשה לאישור לעירית ברמינגהם, מדובר בהשקעה של כ-18 מיליון דולר יטפל המפעל בעיבוד של 36 אלף טונות של חיתולים ופדים מדי שנה. חברה הקנדית Knowaste תפעיל את המפעל הראשון. ההערכה: לשיא התפוקה הוא יגיע ב-2011, אז גם ימוצה המתאן מהחיתולים המשומשים ויימכר לרשת חברות הגז הבריטיות.

תחשיב שנעשה באנגליה העלה כי יותר מ-3,600 טונות של חיתולי תינוקות מושלכים לפח מדי שנה – וזאת עד שהזאטוטים לומדים להשתמש בסיר ובאסלה הביתית. "הורים רבים מרגישים תחושת אשמה על כך שהשלכת החיתולים לפחי הזבל היא בגדר תרומתם לזיהום הסביבה" ציין אחד היזמים של הפרויקט. בכל רחבי אנגליה מדי שנה נעשה שימוש ב-800 אלף טונות של חיתולים ופדים היגייניים למבוגרים – וכל הכמות הזאת "מסיימת את חייה" לאחר השימוש במזבלות ושם שורפים אותם.

גז המתאן יימכר לרשת חברות הגז הבריטיות.
גז המתאן יימכר לרשת חברות הגז הבריטיות. sxc


מפעלי מיחזור דומים מוקמים בידי החברה הקנדית גם בהולנד וכמובן בקנדה. על פי ההערכה של החברה הקנדית,  המיחזור יצמצמם בארבעה אחוזים את נפח האשפה שמצטברת במזבלות עירוניות.

"הבעיה באביזרים הכרחיים אלו היא שמדובר בחומר שאיננו מתפרק באופן טבעי והוא נשאר במזבלה, אם לא שורפים אותו כליל, במשך 100-50 שנה. אבל מדובר בחומרי גלם רבי ערך לתעשיות אחרות. אלמלא התהליך שפיתחנו לא היה מה לעשות באביזרים הללו לאחר השימוש החד פעמי בהם".

התוכנית באנגליה היא שהחיתולים משומשים ייאספו קודם כל במוסדות – גני ילדים, בתי אבות. בעתיד יש
כוונה להציב במקומות שונים ברחבי הערים מכלי איסוף מיוחדים  כדי שהורי הילדים יביאו לשם את החיתולים המשומשים בצורה מסודרת. לשם כך יידרש גם מבצע הסברתי והדרכתי לעניין כדי לעודד את פעילות זו.

החברה הקנדית התחייבה לשפר את תהליכי עיבוד חומרי הגלם (החיתולים והפדים) כדי שיתרמו לאיכות הסביבה. מדובר בשיפור תהליכים הקשורים בעיבוד אשפה בכלל, תוך הפרדה מוחלטת של הרכיבים הכימיים השונים.

ועוד סיבה טובה להקמת מפעלים מסוג זה: הם ייצרו מקומות עבודה. מועצת העיר ברמינגהם קיבלה בברכה את הפרויקט כי ייצר 22 מקומות עבודה חדשים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''סביבה''

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים