בשורה לעובדים הזרים: משטרת ההגירה נסגרת
ראש הממשלה הורה לקדם תוכנית להקמת רשות אכיפה במשרד הפנים שתחליף את משטרת ההגירה. שר הפנים הסביר: "זה כורח המציאות"

משטרת ההגירה בפעולה. צילום ארכיון: סטנלי קדרי
משטרת ההגירה הוקמה בשנת 2002, כדי להתמודד עם גלי מהגרים שהגיעו לישראל ועבדו בה באופן בלתי חוקי. היחידה רשמה הצלחה ניכרת בצמצום מספר העובדים הזרים הבלתי חוקיים בארץ, אולם עוררה גם גלי ביקורת בשל מעצרים אגרסיביים וכמה תקלות מבצעיות.
כיום מונה משטרת ההגירה כ-380 שוטרים, מחציתם עוסקים במשימות אכיפה והמחצית השנייה בתפקידי מטה ופיקוד, מודיעין וחקירות. לאחרונה החליטו במינהל האוכלוסין במשרד הפנים לשנות את פעילות האכיפה נגד העובדים הזרים, ולהקים גוף אחד שירכז את כל הפעילות של מינהל האוכלוסין וההגירה.
במסגרת התוכנית הוקמה רשות הגירה, שבראשה עומד רב-גונדר בדימוס יעקב גנות, מי ששימש כנציב שירות בתי הסוהר ומי שהקים את מינהלת ההגירה במשטרה. הממשלה כבר החליטה להעניק לגוף החדש סמכויות אכיפה שהיו שמורות עד עתה למשטרה, ועל פי התוכניות שאושרו אתמול על ידי ראש הממשלה אהוד אולמרט, הרשות החדשה תקבל 200 תקנים שיועברו אליה ממשטרת ישראל.
ממשטרת ההגירה לימ"רים
עוד הוחלט כי משטרת ההגירה תפעל במתכונת חדשה ומצומצמת, ותשמש כזרוע מודיעין וחקירות לרשות ההגירה. אולם, גורמים במשטרה אמרו אתמול כי ההחלטה מביאה, בעצם, לסופה של משטרת ההגירה.
גורם במשטרה אמר אתמול כי בימים אלה נערכים במשטרה לקליטתם של 190 השוטרים שייפלטו ממשטרת ההגירה. המפכ"ל, רב-ניצב דודי כהן,
הורה כי כל השוטרים ששוחררו מתפקידם במשטרת ההגירה יועברו לתפקידים מבצעיים בתחנות המשטרה וביחידות המבצעיות של המשטרה, כמו היחידות המרכזיות ולהב 433.
שר הפנים מאיר שטרית אמר אתמול: "יחידת האכיפה של משטרת ההגירה תעבור לאחריות רשות ההגירה, שהוקמה מתוקף החלטת ממשלה. ההחלטה היא כורח המציאות".