דיווח: ישראל תילחם במיליציה באוגנדה
עיתון באוגנדה דיווח כי שגריר ישראל הציע להעניק סיוע צבאי או מודיעיני לממשלה המקומית במאבק במורדים שביצעו פשעים קשים באזור

חמושים של מיליציית צבא התנגדות האל באוגנדה. צילום: אי-אף-פי
לפי הדיווח, שגריר ישראל בקניה יעקב קידר, אשר אחראי גם על מדינות נוספות במזרח אפריקה, אמר אתמול כי ישראל מוכנה לסייע בתחום הצבאי או המודיעיני במרדף אחרי מנהיגי המיליציה.
"מורדי צבא התנגדות האל ביצעו את הפשעים החמורים ביותר הידועים לאנושות ואני בהחלט חושב שיש להיפטר מהם", אמר קידר. "כל סיוע שאוגנדה תבקש, כל מה שהממשלה חושבת שיהיה הפתרון הטוב ביותר – בין אם לסיים את השפעת המורדים בכוח או לאלץ אותם לשבת לשולחן המשא ומתן – אנחנו נשקול זאת בחיוב רב".
העיתון ציין כי השגריר קידר סירב לספק פרטים איזו מזרועות הביטחון הישראליות – אשר ידוע כי הן מאמנות את יחידות הלוחמה בטרור של אוגנדה – תסייע במרדף אחרי המורדים, ורק הבהיר כי חבילת הסיוע תגובש בהתאם לבקשות של ממשלת אוגנדה.
"הישראלים עזרו בזמנים קשים"
שרת ההגנה של אוגנדה, רות ננקבירווה, אמרה כי הישראלים הם בני ברית של הממשלה בהנהגת תנועת ההתנגדות הלאומית, עוד מהימים שבהם הזרוע הצבאית של המפלגה ניהלה מלחמת גרילה שהביאה לעלייתו לשלטון של הנשיא יוורי מוסווני ב-1986.
"אנחנו עובדים עם הישראלים זמן רב. הם החברים שלנו שסייעו בזמנים קשים", אמרה. "לגבי המחווה האחרונה שלהם, נקבל את ההחלטה במפגש המשולש (ממשלות אוגנדה, קונגו ורואנדה)".
המאבק של צבא התנגדות האל,
בהנהגת ג'וזף קוני, בשלטון באוגנדה נמשך כבר שני עשורים ואף התפשט לקונגו ולסודן. ארגוני סיוע האשימו את המורדים בקיצוץ של שפתי האזרחים ובאילוץ של אלפי ילדים לשרת בתור חיילים או כעבדי מין.
צבא אוגנדה, בתמיכת הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ורואנדה, פשט בחודש שעבר על מעוזי המחתרת. הנשיא מוסווני אמר השבוע כי המבצע, אשר לא הצליח להביא להריגתם של מנהיגי המחתרת או לתפיסתם, נמשך תוך מרדף אחרי החמושים "המסתתרים".