רק שאלה: כדאי לאמץ כלב?

וטרינרית הבית שלנו, ד"ר סמדר טל, עונה על שאלות הגולשים בנושא טיפול בחיות מחמד. והשבוע, דלקת אוזניים אצל הכלב קוקו ולמה נאמץ בעל חיים

nrg מעריב | 26/1/2009 17:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני שוקלת לאמץ כלב עבור בני משפחתי ובמיוחד עבור בתי בת השמונה. הבנתי מחברים, כי גידול של חיית מחמד טובה לילדים הן מבחינה בריאותית, הן מבחינה נפשית והן ברכישת ערכים חשובים, כמו אחריות וחברות. האם זה נכון?
בפשטות ובקיצור, חיית מחמד עוזרת לנו להרגיש טוב יותר. הסיבות לכך הן פשוטות. בעלי החיים עוזרים לנו למלא את הצורך הבסיסי ביותר שלנו, הצורך במגע. חיות המחמד עוזרות לנו להרגיש פחות בודדים בעצם נוכחותם, ובייחוד לאור התלות שלהם בנו. הן מעודדות מגע וקשרים עם אחרים, סביב המכנה המשותף של בעלי חיים. בנוסף, חיות המחמד מעודדות אצלנו פעילות גופנית, "דואגות" לכך שנהיה עסוקים ומשרות אצלנו תחושת ביטחון. בנוסף, ילדים אשר גדלים בסביבת בעלי חיים לומדים להתנהג בצורה יותר אמפתית לבני אדם.

מחקרים מראים, כי דקות לאחר ליטוף של
כלב משוחררים שורה של כימיקלים בזרם הדם שלנו, אשר משרים תחושה של רוגע, אושר ביטחון ושביעות רצון. אם כך, לא פלא שברגעים של לחץ אנשים שולחים יד לעבר חיות המחמד שלהם.

חיות המחמד שלנו תמיד נמצאות בסביבה, הן מספקות חברות, אהבה ותמיד שמחות לראות אותנו. הן מספקות לנו תעסוקה, בידור,  צחוק ועניין בחיים ועוזרות להסיח את דעתנו מצרות היום יום. חיות המחמד לא שופטות אותנו, הן סלחניות ותמיד יהוו אוזן קשבת. הן תמיד יקבלו אותנו ללא תנאים, גם אם אנחנו נראים חריגים או מתנהגים בצורה חריגה, ויתנו לנו אהבה ללא גבולות.

אני בעל קוקר ספנייל מעורב בן שלוש בשם קוקו. בשבועות האחרונים הוא הראה סימני אי נוחות רבים בכל מה שקשור לאוזניים שלו, כולל גירודים וניעורי ראש. הווטרינר שלנו בדק אותו ואמר שיש לו דלקת באוזניים. הוא טיפל בדלקת והכל היה בסדר לכמה ימים, אבל אחר כך הדלקת חזרה. שוב ניתן טיפול ושוב הדלקת חזרה. מה אפשר לעשות?
במקרים בהם דלקת האוזניים חוזרת על עצמה בכל פעם שמפסיקים את הטיפול, יש צורך לבצע בדיקות נוספות. ישנם מקרים, בהם מומלץ לקחת תרבית מההפרשות שבאוזניים.  בתהליך זה, לוקחים דגימה מההפרשות של האוזניים בעזרת מטוש סטרילי. את הדגימה שולחים למעבדה מיוחדת, אשר מגדלת את החיידקים על מצע מיוחד, ואחר כך בודקת איזה סוג של אנטיביוטיקה מתאימה באופן ספציפי לחיידקים אלו. בדיקה זו מאפשרת טיפול מדויק ונכון בדלקת. כאשר קיים חשד, שדלקת האוזניים הכרונית נובעת מאלרגיה, יש לחפש את הגורם לאלרגיה ולטפל בה בנוסף לטיפול בדלקת האוזניים.

לאחר החלמת האוזן והדלקת, מומלץ לבצע שטיפות אוזניים על בסיס קבוע על מנת לשמור על תקינות האוזן.

במקרים כרוניים, חמורים וקיצוניים, יש לפתוח בצורה כירורגית את תעלת האוזן. פעולה זו מאפשרת ניקוז של הפרשות האוזן בצורה יעילה יותר. ישנן שיטות שונות לביצוע הניתוח, כאשר השיטה הנבחרת תלויה בדרגת החומרה של האוזן. ככל שתעלת האוזן צלקתית ומוצרת יותר, יש צורך לבצע פרוצדורה עמוקה ודרמטית יותר.

ד"ר סמדר טל הינה ווטרינרית, המנהלת והבעלים של המרכז הרפואי לחיות מחמד ברמת-גן. פרטים נוספים באתר. יש לכם שאלה לד"ר טל? פנו אלינו - yarok@nrg.co.il
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רק שאלה

צילום: אורית כהן

הכלב שלכם צולע, החתולה לא מפסיקה להתעטש? וטרינרית הבית, ד"ר סמדר טל, עונה לשאלות הגולשים

לכל הכתבות של רק שאלה

עוד ב''רק שאלה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים