נתניהו: לא אקים ממשלת ימין קיצוני
יו"ר הליכוד יוצא במסר מרגיע ומבהיר כי אם ינצח בבחירות, יקים ממשלה רחבה. בכירים בליכוד: נתניהו יצרף את ברק או לבני – אך לא את שניהם
פרופיל בנימין נתניהו
- הליכוד: קמפיין שלילי? זה תלוי בקדימה
- סקר מעריב: ליברמן מזנק; לבני צונחת
- ברק ולבני לנתניהו: התייצב לעימות פומבי

יו''ר הליכוד בנימין נתניהו. צילום: חמד אלמקת
אולם ח"כ נתניהו, שנפגש בעצמו לאחרונה עם כמה מהם, ניסה להרגיע את הרוחות והעביר מסר למנהיגיהם: לא אקים ממשלת ימין קיצוני. "בכוונתי להקים ממשלה רחבה, שבה יהיו שותפות קדימה, העבודה וש"ס", אמר בפגישותיו. נראה כי נתניהו מתכוון, גם אם לא אומר זאת במפורש, להקים ממשלה רחבה, הכוללת גם את ישראל ביתנו בראשות ח"כ אביגדור ליברמן.
עם זאת, בכירים בליכוד המקורבים לנתניהו אומרים כי ממשלה בראשות הליכוד לא תכלול גם את העבודה וגם את קדימה, וכי רק אחת מהן תזכה להיות שותפה לממשלתם. "לא תקום ממשלה שבה הליכוד לא יהיה מרכז הכובד", אמר גורם המקורב ליו"ר הליכוד. "בכל קואליציה אנחנו נהיה באמצע. זה עוד מוקדם לקבוע אם נכניס את העבודה או את קדימה - זה תלוי בתוצאות הבחירות".
הליכוד והעבודה: קדימה מהווה איום
נתניהו ויו"ר העבודה, שר הביטחון אהוד ברק, רואים בקדימה איום על קיום מפלגותיהם. על כן, ההערכות במערכת הפוליטית הן שנתניהו יעדיף את ברק. ואולם, הדבר יהיה תלוי במספר המנדטים שתשיג העבודה בבחירות. אם המספר יהיה נמוך, לא מן הנמנע שייגזר על העבודה לשבת באופוזיציה ונתניהו יכניס את קדימה לממשלתו.
ולמרות כל זאת, לממשלה בה חושק נתניהו נטייה מובהקת לימין והיא תתקשה להתקדם בתהליך המדיני. ליברמן, למשל, פרש מממשלת אולמרט כי האחרון ניהל משא ומתן מדיני הכולל
גם את סוגיית ירושלים. "העמדות של ליברמן כלפי התהליך המדיני הן לא יותר ימניות מהליכוד - הוא לא יותר ימינה מהליכוד", אמר בכיר בליכוד. "אנחנו רוצים ממשלת אחדות רחבה שיהיו בה 80 חברי כנסת".
בתוך כך, מתכוונים בקמפיין של מפלגת קדימה להשתמש בחומרים "מטעם הממשל האמריקאי" ולהעביר את המסר שרק ממשלה בראשותה של שרת החוץ, ציפי לבני, תוכל לקיים יחסים טובים עם ארצות הברית. על פי הקמפיין, ממשלת נתניהו - "סרבנית התהליך המדיני" - תסכן את היחסים הללו.