המשרד להגנת הסביבה: לחייב בניה משמרת מים בערים

זאת כדי לאפשר חלחול מים לקרקע לצורך מילוי מי התהום. כך המליץ המשרד להגנת הסביבה בפני ועדת החקירה הממלכתית לניהול משק המים בישראל. החברה להגנת הטבע בעדותה: מערכת קבלת ההחלטות בנושא המים נעשית בצורה לא שקופה

דליה מזורי | 21/1/2009 18:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"אין התייחסות מספקת לחיסכון ולייעול השימוש במים. ניתן לייעל את מערכת משק המים באמצעות בנייה משמרת מים", כך המליץ היום (ד') יוסי ענבר סמנכ"ל בכיר לתשתיות במשרד להגנת הסביבה בפני וועדת החקירה הממלכתית לניהול משק במים בישראל.

לדבריו, המילוי החוזר של אקוויפר החוף במי גשמים הוא כ-280- מיליון מ"ק לשנה; כמות המים שאינם מחלחלים בשטח הבנוי כיום מוערכת בכ-90- מיליון מ"ק בשנה, כגודלו של מתקן התפלה גדול. מחקרים עדכניים מראים שאיכות מי הנגר העירוני גבוהה ומתאימה לחלחול ולהעשרה.

ישנה הפחתה של עשרות מילוני מ"ק בשנה בהעשרה בגלל איטום ומניעת חלחול בשטחים עירוניים. "ניהול נכון במי הנגר, כמו ניקוז מי מרזבים וחצרות, גינות ושטחים ציבוריים פתוחים, יכול להקטין את ההפסד משמעותית", אמר ענבר.

ישעיהו בר-אור, המדען הראשי במשרד להגנת הסביבה, המליץ בפני הועדה להורות לעיריות ששלושה אחוזים מתקציב התשתיות יקודם לבנייה משמרת מים, גם אם הדבר יצריך עזרה ממשלתית. המשרד להגנת הסביבה תומך בבנייה על פי עקרונות משמרי מים, שתגדיל את החלחול למי התהום. יצויין כי הדבר מצריך תקנה של משרד הפנים.

המשרד להגנת הסביבה ביקש עוד, כי ועדת החקירה
תכלול בדוח שתגיש המלצה להעביר אליו בלעדית את הטיפול בנושא מניעת זיהום המים ולהוציא את הטיפול בנושא מרשות המים. לדברי ישעיהו בר-אור, נתגלעו במהלך השנים האחרונות חילוקי דעות עקרוניים בין המשרד לבין רשות המים, שפגעו וממשיכים לפגוע בתפקודן של הרשויות השלטוניות.

בנושא התפלת מי הים תוקף המשרד את הבעיות הסביבתיות הנוצרות בים ובחופים עקב הפעלת מתקני ההתפלה: "בישראל יש שילוב מדאיג בין כמויות התפלה בסדר גודל עצום, מי גלם עשירים ברחף טבעי המצריך סינון מוגבר והזרמה בקרבת החוף, עובדה זו מצריכה נקיטת כל האמצעים והטכנולוגיות הידועות על מנת להפחית את עומסי התוספים המתוכננים להזרים אל הים ובמקביל פיזור רכז התמלחות בצינורות ארוכים", נאמר בניר העמדה של המשרד.
  
גם איש החברה להגנת הטבע ,ניר פפאי, העיד היום בפני ועדת החקירה הממלכתית. פפאי  אמר כי "כיום כל מערכת קבלת ההחלטות בנושא המים נעשית בצורה לא שקופה, ולכן חייבים להקים מועצת מים ציבורית, שמורכבת בין היתר מנציגי ציבור, שתהיה חובת התייעצות איתה והיא תהווה במה לדיון ציבור כחלק מתהליך קבלת ההחלטות". לדבריו, המודל הכי קרוב לזה היא הוועדה המייעצת לבנק ישראל.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

דעות וטורים

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים