בג"ץ: יש הבדל בין דגל פלסטין לדגל תנועת כך
איתמר בן גביר דורש לאפשר לו להפגין בירושלים עם דגלי תנועת כך, המוגדר ארגון טרור, בתגובה להפגנת השמאל בה הונפו דגלי אש"ף

איתמר בן גביר צילום ארכיון: אריק סולטן
אולם, המשטרה סירבה לבקשת בני הזוג, בנימוק שמדובר בעבירה פלילית של תמיכה בארגון טרור, שכן הממשלה הכריזה בשנת 1994 על התנועות כך וכהנא חי, על צירופיהן ונגזרותיהן ארגון טרור.
בתגובה עתרו בני הזוג בן גביר לבג"ץ, בטענה כי הם מופלים לרעה. לטענתם, המשטרה אפשרה למפגיני השמאל להניף את דגל פלסטין, או דגל אש"ף כהגדרתם, למרות שמעולם לא בוטלה ההכרזה על אש"ף כארגון טרור.
השופטים אילה פרוקצ'יה, סלים ג'ובראן ואסתר חיות דחו את העתירה, כיוון שהדגל כבר אינו מייצג רק את אש"ף, ובשנת 1993 הפך לדגלה של הרשות הפלסטינית, ולפיכך, הפך לדגל הלאום הפלסטיני. "הדגל מייצג לא רק את אש"ף, אלא את הרשות הפלסטינית, עמה יש לישראל קשרים ויחסים", אמרה השופטת פרוקצ'יה. "לכן אין להשוות בין שני הדגלים. לא קיים כאן אי שוויון, כי הבסיס אינו שווה".
בן גביר: מוכן לצעוד ללא דגל, אך עם חולצה של הרב כהנא
בשלב זה של הדיון, הוציא פעיל הימין הקיצוני חולצה, וטען כי הוא מוכן להפגין בלי הדגל, אך עם חולצה של תנועת כך, שתופיע עליה הכתובת: "הרב כהנא צדק".
לטענתו של בן גביר, המשטרה החזירה לו מאות חולצות כאלו, שתפסה בזמנו, לאחר שהמשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, קבע כי אין בהן משום עבירה של תמיכה בארגון טרור וגם לא הסתה לגזענות. "יש לי בבית מכתב של עו"ד ניצן על כך, ואני מוכן להציג אותו לפרקליטות", אמר.
סגנית בכירה לפרקליט המדינה, עו"ד מיכל צוק שפיר, הופתעה לשמוע על חולצה כזו וביקשה להתייעץ עם המשנה לפרקליט המדינה.
לאחר
הפסקה בדיון היא חזרה והודיעה לשופטים: "אנחנו לא זוכרים בדיוק על איזה חולצה מדובר, אבל אם בן גביר רוצה לצעוד ללא הדגל, אלא רק עם חולצה - שלטענתו יש לו אישור שאין בה עבירה - זה כבר משהו אחר. למשטרה לא מוכרת בקשה לקבל רישיון להפגין עם חולצות, ולכן ספק אם צריך אישור לכך. בכל מקרה, שיפנה אלינו ונבדוק זאת".
בן גביר הבטיח לשלוח לפרקליטות את המכתב, עם צילום החולצה. הוא הוסיף כי אם לא יקבל אישור להפגין עם החולצה, יחזור לבג"ץ, כדי שיכריע סופית בסוגייה. השופטים דחו את החלטתם לאחר סיום המגעים בין בן גביר לפרקליטות.