המצור התקשורתי הוסר: עיתונאים זרים יורשו להיכנס לרצועת עזה
מבצע "עופרת יצוקה" בעיצומו, אך הקרב על הסיקור התקשורתי כבר הוכרע: כחודש לאחר עתירתו לבג"ץ של ארגון העיתונאים הזרים בדרישה לאפשר כניסת צוותי תקשורת לרצועה, הודיעה המדינה לבג"ץ כי תאפשר לכמות מוגבלת של עיתונאים זרים להיכנס לעזה באופן מרוכז

פרקליטות המדינה הודיעה לבג"ץ כי לאחר שאלוף פיקוד הדרום שקל את הצעת בית המשפט לאפשר כניסת כמות מצומצמת של עיתונאים זרים לעזה, הוא החליט לאפשר כניסתם במרוכז של שמונה עיתונאים זרים לרצועה. ואולם, כניסתם תעשה באותם ימים בהם יהיה מעבר ארז פתוח בשל מקרים הומניטרים.
"מעבר העיתונאים לעזה יבוצע באותם ימים, בחלון זמנים מוגדר ומצומצם , ויעשה על פי נהלי ביקורת הגבולות והבידוק הביטחוני במעבר ארז", אמרו בפרקליטות.
עוד נאמר בתגובת המדינה לבג"צ כי כניסת עיתונאים לרצועה תעשה בתאום מראש בלבד. התיאום יעשה עד השעה 16:00 ביום שטרם מועד הכניסה המבוקש. אגודת הכתבים הזרים תעביר בהתאם לכך לדובר מפקדת תיאום פעולות המשטרה בשטחים, את רשימת העיתונאים הזרים אשר כניסת לעזה מתבקשת ביום שלמחרת.
בנוסף, המדינה הדגישה בתשובתה כי לאור הנסיבות המיוחדות המתקיימות ברצועת עזה ומסביב לה, ובהתחשב בכך שמתן אפשרות לכניסת עיתונאים זרים מאריכה את זמן פעולת המעבר ומגדילה את הסיכון למשרתים בו. לכן אין המדינה יכולה להתחייב מראש לגבי המועדים בהם יתאפשר מעברם חזרה לישראל של העיתונאים הזרים שיכנסו.
ארגון העיתונאים הזרים בישראל עתר לפני כחודש לבג"ץ בדרישה להורות לממשלה לבטל את החלטתה ולאפשר לעיתונאים להיכנס לרצועת עזה.
העתירה הוגשה לאחר שבכירי התקשורת העולמית חתמו על מכתב הקורא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, לבטל את האיסור.
במקביל,