72% מהישראלים: השחיתות השלטונית גבוהה

מדד השחיתות שיפורסם הבוקר בכנס שדרות לחברה מציג תמונה עגומה על אמון הציבור בשלטונות: רוב מכריע של הציבור (72%) מאמינים שרמת השחיתות גבוהה, מול אחוז אחד בלבד שחושבים כי הרמה נמוכה. המושחתים ביותר: הכנסת ומשרדי הממשלה. צה"ל, מנגד, זוכה לאמון הציבור הרב ביותר

ירון ששון | 25/11/2008 6:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נתוני סקר מדד השחיתות, שנערך לקראת כנס ישראל-שדרות לחברה שנפתח היום (ג') במכללת ספיר, לא ממש מחמיאים לשלטון בישראל ולא עושים עמו חסד רב. 72% מהציבור בישראל סבור כי רמת השחיתות הכללית של השלטון בישראל כיום היא גבוהה עד גבוהה מאד ורק אחוז אחד מן המשיבים חשב כי רמת השחיתות בישראל כיום נמוכה עד נמוכה מאד. הגוף הכי פחות מושחת: צה"ל. 
 
הכנסת והשלטונות - שיא השחיתות
הכנסת והשלטונות - שיא השחיתות צילום: פלאש 90

מנתוני מדד השחיתות עולה כי שלושת המעשים שדורגו כמושחתים ביותר השנה על ידי יותר מ-90% מהנשאלים הם שימוש בכספי ציבור למטרות אישיות, קבלת כסף או טובת הנאה בתמורה לקידום עניינים אישיים ומינוי מקורבים שאינם מתאימים לתפקידים ציבוריים.

מבין הנשאלים, 85% חשבו כי פרוטקציה למקורבים הנה מעשה מושחת עד מושחת מאד. בין שאר המעשים שדורגו כהתנהגויות מושחתות ומושחתות מאד ניתן למצוא תמיכה בקבוצות אינטרסים ובכספי ציבור, אותה דרגו 81% הנשאלים, 79% מהציבור חושב כי אי-אמירת אמת לציבור הינה התנהגות מושחתת.

כמו כן, התנהגות מושחתת נתפסה על ידי 78% מהנשאלים כהסתרת מידע מהציבור כמו גם קבלת תרומות בסכומים גבוהים מאנשי עסקים, התנהגות שאותרה כמושחתת על ידי 72% מהציבור.

לפי הסקר, הגופים המושחתים ביותר הם המפלגות, משרדי הממשלה והכנסת. דווקא הבנקים הם בין המוסדות היחידים שבהם חל שיפור בתפיסת הציבור כמוסדות המתנהלים בצורה תקינה. על-אף הביקורות הרבות שהיא סופגת, המשטרה נמדדת בעיני הציבור כגוף מושחת פחות – 29% מהציבור רואה בה גוף מושחת לעומת 39% בשנה שעברה.
נשיא הכנס: השחיתות היא אויב מס' 1

בנוסף, נראה כי אמצעי התקשורת במדינה נחשבים בעיני הציבור כמושחתים אף יותר מהמשטרה כש-30% מהנשאלים בסקר טענו לשחיתות גבוהה. הגוף המתנהל באופן התקין ביותר, לפי הסקר, הוא צה"ל ומערכת הביטחון – רק 11% מהנשאלים חשבו שהשחיתות שם פושה.

כמו בשנה שעברה, גם השנה כל אדם שמיני בישראל נחשף למקרה של שחיתות. 12% טענו כי הכירו לאחרונה מישהו שהיה מעורב במעשה שחיתות שיש בו אלמנט כספי, לעומת 13% בשנה שעברה ו-11% לפני שנתיים.

מצעד המושחתים המסורתי, המוצג בכל

שנה בכנס, בוטל השנה בשל הבחירות המתקרבות ורצונם של מארגני הכנס שלא לפגוע בטוהרן.

נשיא הכנס, האלוף במיל' והמצטרף הטרי לליכוד, עוזי דיין אמר כי "מדד השחיתות מראה כי השחיתות השלטונית הינה אויב הציבור מספר 1 בישראל".

לדבריו, "הציבור הישראלי למד להבין שהשחיתות אינה 'פשע ללא קרבנות' וקו ישר מחבר בין שחיתות פוליטית לאטימות שלטונית שמביאה למינוי אנשים לא ראויים לתפקידי מפתח משיקולי חברות ואינטרסים פוליטיים אישיים ולהזנחת החברה הישראלית".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים