מאסר לעבריינים שתכננו לרצוח את ניסים אלפרון
יממה לאחר חיסולו של יעקב אלפרון, חותם ביהמ"ש את פרשת ניסיון חיסולו של אחיו, ניסים אלפרון, בחודש מאי 2007 בלב רמת גן. אמיר סנקר ואיתן גרלה, העבריינים שהורשעו בקשירת קשר לפגוע באלפרון, ירצו עונשי מאסר של 10 ו-8 שנים. "הציבור אינו מוכן לשאת בזילות בחיי אדם", כתב השופט

אמיר סנקר צילום ארכיון: חן גלילי
בדיון שנערך בחודש שעבר זיכה בית המשפט את השניים מאישומים של גרימת חבלה חמורה ובפציעת השוטר, בשל מה שכינה השופט חאלד כבוב "מחדלי המשטרה". זאת משום שלאחר האירוע, השוטרים לא אטמו את זירת האירוע, לא פעלו לאיסוף כל הראיות בשטח ואף אפשרו את כניסתם של אנשים לזירה באופן שהקשה עד מאד על עבודת צוותי המז"פ.
"להרחיק את העבריין מהציבור"
למרות הזיכוי החלקי, החליט השופט להטיל על השניים עונש משמעותי, בשל האינטרס הציבורי ובעקבות עברם הפלילי. בעברו כבר נידון סנקר לשנתיים מאסר בשל עבירה דומה.
"הדרך היחידה להבהיר לנאשמים אלה, כמו גם לנאשמים בפוטנציה, את המסר שהציבור בכלל, ובתי המשפט בפרט, אינו מוכן לשאת בזילות הולכת וגוברת בחיי אדם ובפגיעה בחפים מפשע היא באמצעות הטלת ענישה שמרחיקה את אותו עבריין מהציבור והחברה
וצמצום הפער בין רמת הענישה שנקבעה על ידי המחוקק לבין העונש הראוי והקונקרטי", כתב השופט במתן גזר הדין.
פרקליטיהם של השניים, עורכי הדין שרון נהרי, יורם שפטל, תמיר סננס ושחר חצרוני טענו במהלך דיון בכתב האישום כי המשטרה ניסתה להעלים ראיות ולשבש הליכי משפט. השופט, חאלד כבוב, דחה את הטענה וקבע שהשוטרים פעלו באופן מקצועי ביותר בעקבות מידע מודיעיני אמין, קונקרטי ורלוונטי.