הצצה להאזנות הסתר לאחים אברג'יל

הוויכוחים, החשש מהמשטרה והצעה להקים עסק בארה"ב. תמלילי ההקלטות שביצעו האמריקנים חושפים יחסים מתוחים בצמרת ארגון הפשע

שמואל מיטלמן | 4/11/2008 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
על מה שוחחו האחים אברג'יל כשחשבו שאיש אינו שומע אותם? לראשונה נחשפים קטעים מהאזנות הסתר שביצעו החוקרים באירופה ובארצות הברית, ואשר צורפו לבקשת ההסגרה של האחים שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים.
מאיר ויצחק אברג'יל בבית המשפט.
מאיר ויצחק אברג'יל בבית המשפט. צילום פול: גיא אסיאג


התמלילים חושפים, בין היתר, ריב מתוח בין האחים יצחק ומאיר אברג'יל, ראשי ארגון הפשע של המשפחה המפורסמת. השיחה התקיימה בין האחים אברג'יל ביום ה-8 באוגוסט 2003. מאיר התקשר לאחיו יצחק בספרד ואמר לו שנקלע למצוקה כי הבנק שלו מבקש לבטל את המשכנתה שלקח על הבית, ו"אם הדבר לא יסודר הוא ייאלץ לשלם סכום של 350 אלף דולר".

השניים מתווכחים ואז מאיר מטיח באחיו: "אתה יכול לדבר מפני שאתה לא עומד במצב הזה כאן. אין לי מסביבי רק עבריינים כל היום. אני גם עושה דברים אחרים". יצחק משיב לו בנימה של כעס: "הדברים האחרים לא נושאים תוצאות עדיין. לעומת זאת, העבריינים בינתיים מביאים תוצאות". מאיר הפגוע שואל אם יצחק חושב שהוא לא מביא תוצאות. יצחק מגיב: "אני לא רואה זאת, אבל גם אני לא רואה עבריינים סביבי. לאנשים סביבי אין עבר פלילי, אבל לאנשים סביבך יש". בסופו של דבר, מציעים יצחק וחברו גבי בן-הרוש לשלוח למאיר צ'ק על סך 350 אלף דולר ולפתור את כל בעיותיו.

חילופי הדברים בין האחים מופיעים במסמכים שמסרו שלטונות ארצות הברית לישראל והוגשו על ידי הפרקליטות לבית המשפט. בקשת ההסגרה היא נגד האחים אברג'יל ונגד שלושה ממקורביהם - ששון בראשי, משה מלול וישראל אוזיפה. החמישה מיוצגים על ידי עורכי הדין אביגדור פלדמן, יורם שפטל, שרון נהרי, אבי אודיז, ירום הלוי ואבי עמירם. את הפרקליטות מייצג עו"ד גל לברטוב.
ארגון פשע גלובלי

סוכנת מיוחדת של התובע המחוזי בלוסו אנג'לס, דיאן רויטר, ציינה בדו"ח שהגישה כי חקירת הפרשה נערכה בין השנים 1997 ל-2008. "משפחת אברג'יל היא ממשפחות הפשע החזקות והמפחידות בישראל", כתבה. "יצחק מנהל את פעולות הפשע בישראל וברחבי העולם באמצעות בריתות עם ארגוני פשע אחרים".

עוד כתבה רויטר בדוח כי "המשפחה עוסקת במעילה בכספי בנקים, הלוואות בשוק האפור, הלבנת כספים, הפצת סמים, רצח וניסיונות רצח והימורים בלתי חוקיים בקליפורניה, פלורידה, ישראל ואירופה. אף שהמשפחה כוללת מספר חברים מועט יחסית, היא רכשה כח ניכר בישראל בגלל האלימות המוגזמת ויכולתה לרצוח באמצעות כלי נשק, פצצות ורעל. זהו ארגון פשע גלובלי. יצחק הוא יעד אמריקני מועדף והוא המנהיג של המשפחה והמנצח על פעולותיה".

בשיחה "מסגירה" אחרת מגלה

יצחק אברג'יל עניין מיוחד בחוק למלחמה בארגוני פשיעה, שנחקק באותה עת בישראל. הוא מתקשר מבלגיה לישראל, ביום ה-31 במאי 2004, ומשוחח עם אנשיו "נסים" ו"יוסי", שאותם הוא שואל על משמעות החוק. הם מסבירים לו שמעתה אם המשטרה רואה כמה עבריינים מוכרים ביחד, היא יכולה לחקור אותם על התנהגות פלילית.

"אז מה זה אומר", שואל יצחק, "שאם מישהו גדל עם פושעים וכל מי שמסביבו הם פושעים, וכל משפחתו פושעים וכל סביבתו פושעים והוא לא יודע דבר אחר, אז מה יקרה איתו?". " יוסי" משיב לו שהחוק לא כל כך מחמיר, אבל די בו כדי "לגרום כאבי ראש". יצחק מגיב בכעס על המשטרה "הלוקחת שוחד", ואומר שהמשטרה לא רוצה שיחזור לישראל ושהיא מנסה להפחיד אותו על ידי שימוש בעיתונות. "מה עשיתי כבר מלבד לטייל בשקט ברחבי העולם?", הוא רוטן.

משגיח כשרות

בשיחה נוספת, שיורטה על ידי משטרת ספרד ביום ה-3 באוגוסט 2003 ותקיימה בין יצחק אברג'יל לבין שי אברג'יל, בנו של האח מאיר, אומר יצחק לשי שהוא כועס על מאיר על שקיבל 700 אלף דולר, ש"זה כסף השייך לאנשים אחרים". יצחק מסביר לבן אחיו שהייתה לו מריבה גדולה עם מאיר משום שזה אמר ש"ישמור עבור יצחק את הכסף". אלא שיצחק מבהיר שהוא "אינו מוכן שאחיו יהיה אחראי לכסף השייך לו".

שי משיב שהוא יודע על המריבה. יצחק אומר לו: "אני מתבייש שמאיר עשה דבר כזה". השניים משוחחים גם על משפטו של שי בארץ באותה עת, ויצחק אומר לו "השופטים האלה מוצצים". שי מספר לו שהעיתונות בישראל מלאה בכתבות עליו וזה אומר שנותרו לו עוד עשרה חודשים עד שיחזור לישראל. הוא מגלה כי אינו רואה את עצמו חי בישראל, אבל יש לו משפחה בארץ. בחזונו הוא רואה ענפים ממשפחתו בספרד, בארצות הברית ובמרוקו (שם שהה אותה עת מאיר אחיו).

יצחק מייעץ לבן אחיו לבוא אחרי המשפט ללוס אנג'לס ולהקים שם חברת בנייה שתרוויח כסף כחוק. "קשה לקבל אזרחות שם", מתלונן שי. יצחק מגיב: "אין דבר כזה בלתי אפשרי. אם אדם פותח עסק באמריקה במיליון דולר הם נותנים לו גרין קארד. ואם הוא פותח מסעדה כשרה, אז נותנים לו להחזיק משגיח כשרות".

כאן מעירה הסוכנת האמריקנית רויטר בדו"ח שלה כי "תרמית נפוצה של עבריינים ישראלים בארצות הברית היא להיות משגיחי כשרות במסעדות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים