20 שנות מאסר לדוקר השוטר שלומי אסולין
ביהמ"ש גזר את העונש על ראתיב אבו-עצא, שדקר את השוטר לפני כשנתיים. אסולין שרוי בתרדמת ובני משפחתו אמרו: הגיע לתוקף עונש מוות

משפחתו של רס''ר שלומי אסולין השוכב מחוסר הכרה בבי''ח ואשר זכה בתעודת מצטיין, מקבלת תעודה מנשיא המדינה שמעון פרס, השר אבי דיכטר והמפכ''ל דודי כהן צילום: ישראל נוי
"גורלו של שלומי כמו נגזר לחיות כצמח והוא משול כמת", כתב השופט עודד מודריק בגזר הדין. "הפגיעה אינה רק בו. באבחת כלי דקירה אחת הוכתה משפחה שלמה". השופט הוסיף, "אנחנו מצויים בתקופה שבה הולכת ומתגברת תופעה של אלימות ובריונות".
אביו של שלומי, דוד אסולין, אמר לאחר הקראת גזר הדין: "אנחנו מכבדים את החלטת בית המשפט, אבל זה לא מנחם אותנו. הגיע לו גזר דין מוות". אסולין הזכיר כי שלומי עדיין בבית החולים. "כל המשפחה סביבו ואנחנו מחכים לנס", אמר.
"אנחנו שבעי רצון מגזר הדין שנקבע", אמרה התובעת, עורכת הדין אורלי בן-ארי. "מדובר בעונש חסר תקדים לעבירה מסוג זה. עם זאת, אנחנו עצובים בעצב המשפחה, שחיה במציאות בלתי ניתנת לנחמה".
הנאשם טען: השוטרים נהגו כלפיי באלימות
אירוע הדקירה התרחש בשעה שראתיב היה אמור להיות במעצר בית. למרות המעצר הגיע ראתיב למוסף ברחובות ביחד עם אדם נוסף, על מנת לתקן רכב שנגנב יום קודם לכן. בשלב מסוים הגיעו למקום שוטרים, שפעלו במטרה לעצור גנבי רכב.
כאשר מצאו השוטרים את השניים הם פתחו במרדף אחר שותפו של אבו-עצא, בעוד אבו-עצא עצמו ניסה להימלט מהמקום. אסולין זיהה אותו וניסה לעוצרו, אולם אז דקר אותו אבו-עצא בצוואר באמצעות חפץ חד ולאחר מכן הטיח את ראשו של השוטר בדופן מכונית סמוכה.
לאחר האירוע נמלא
אבו-עצא מהמקום, אולם מאוחר יותר הוא נתפס והובא למעצר. הרשעתו התבססה על עדויות השוטרים שנכחו במקום, וכן על ידי איכוני טלפון סלולרי, שהוכיחו שהיה באיזור המוסך באותו ערב.
במהלך המשפט טען אבו-עצא אמר כי לא היה בזירת הדקירה, וגרס כי במהלך חקירתו השוטרים הפעילו נגדו אלימות קשה ואיימו עליו. השופט, עודד מודריק, דחה את הטענה, אולם הביע ביקורת על התנהגות השוטרים בפרשה, וביקר במיוחד את התבטאותו של אחד השוטרים, שאמר בבית המשפט כי: "הבדואים זה סרטן בגוף האומה".