גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


איזה אוכל יוסיף לילדים שלכם כמה סנטימטרים?

מחקר ישראלי חדש גילה שמתן תוספי תזונה וויטמינים לנמוכי קומה עשוי לעודד את גדילתם. כדי שהמידע החדש ישמש לתועלת הציבור צריכה להתחולל מהפכה לא רק במודעות של ההורים, אלא גם במסלול הטיפול שעוברים ילדים שצומחים באיטיות. לא עוצר בירוק, חלק ב'

סופ
אביב לביא | 10/10/2008 19:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחד הרגעים המכוננים ב"לא לסרטן" - ספר החובה שכתב פרופ' דויד סרוואן-שרייבר, ותורגם לעברית לפני כמה חודשים, מתאר את הדיאלוג בין המחבר, פסיכיאטר וחוקר מוח בכיר באוניברסיטת פיטסבורג, לבין רופאיו, לאחר שהגידול חזר לבקר אצלו בפעם השנייה. הוא ביקש מהם הנחיות לדיאטה, תפריט שיסייע לו להתאושש במהירות מהטיפולים ויקטין את הסיכוי לחזרתו של הסרטן.

הם - הקצפת של הרפואה העולמית - הביטו בו בתמיהה ותהו מה לעזאזל הקשר בין תזונה לסרטן. בתגובה, סרוואן-שרייבר יצא למסע של שנים, שבו ליקט את כל הידע המחקרי שהצטבר על הקשר בין מזונות שונים לסרטן. ידע שעל בסיסו הוא הרכיב, לשימושו ולשימוש כולנו, רשימת מאכלים נוגדי סרטן, שעל הדרך גם עשויים לשמש רפואה מונעת נגד שורה של תחלואים אחרים.

- לא עוצר בירוק, חלק א': בירת הזבל
- לא עוצר בירוק, חלק ג': תנו למחשבים לישון

 
תלמידים אוכלים בבית הספר
תלמידים אוכלים בבית הספר פלאש 90. למצולמים אין קשר לידיעה

נזכרתי ב"לא לסרטן" כששוחחתי השבוע עם ד"ר טלי סיני מבית הספר למדעי התזונה שבאוניברסיטה העברית. מאחורי הידיעה הצנועה והמעניינת שפורסמה ב-nrgמעריב מסתתר סיפור גדול: בתום ניסוי שארך שנים, הצליחה סיני להוכיח שתפריט מתאים ומזין מאיץ את צמיחתם של ילדים נמוכי קומה לא פחות מהטיפול ההורמונלי המקובל. שוב מתברר שלמזון שאנחנו אוכלים יש השפעה מכרעת על ההתפתחות והבריאות הרבה מעבר לסוגיות של השמנה וספירת קלוריות. שוב מתברר שהרפואה המערבית המודרנית אמנם מתמחה בהמצאת תרופות וטיפול במשברים, אבל נוטה להתעלם מהתהליכים שקדמו למשבר וגרמו להתפרצותו.

סיני אומרת שמלכתחילה ילדים נמוכי קומה - כאלה הנמנים עם חמשת האחוזים התחתונים בעקומת הצמיחה בלי סיבה בריאותית או גנטית נראית לעין - הם "אכלנים גרועים". לדבריה "מצאנו קשר ישיר בין צריכת אנרגיה לגדילה, אבל זה כמובן לא אומר שמי שיאכל 6,000 קלוריות של שוקולד ביום יפתור את הבעיות".

אז מה כן מומלץ לאכול? היא מסרבת למסור תפריט לצמיחה מהירה דרך העיתון, משום שיש צורך בהתאמה פרטנית לכל ילד. "אין תפריט אחד שמתאים לכולם, ולכן ילד שהגדילה שלו מעוכבת צריך לקבל ליווי דיאטני
צמוד, כמו זה שנתנו לילדים שליווינו בניסוי. כללית אפשר להגיד שכדי לצמוח כשורה ילד צריך לקבל אספקה סדירה של כמה סוגי ויטמינים, ברזל ואבץ, ואת זה הוא יוכל לקבל רק אם יאכל מזון מגוון. גיוון הוא המפתח. ואני לא מתכוונת לחטיפים מעובדים שהיצרן הוסיף להם ויטמינים וברזל כדי לגרום להורים להרגיש טוב. זה מתכון לצרות".

כדי שהמידע החדש ישמש לתועלת הציבור צריכה להתחולל מהפכה לא רק במודעות של ההורים, אלא גם במסלול הטיפול שעוברים ילדים שצומחים באיטיות. סיני אומרת ש"עד היום, כשטיפלו בילדים מעוכבי גדילה, הם לא נבדקו מבחינה תזונתית, לא חשבו שיש קשר למה שהם אוכלים. לא היה מקובל במרפאות גדילה לערב דיאטניות ולהכניס לטיפול ייעוץ תזונתי".

השאלה אם זה יקרה בעקבות פרסום תוצאות המחקר. סיני אומרת שדווקא מהזירה האקדמית הבינלאומית התחילו להגיע תגובות נרגשות למחקר, שפורסם בכמה כתבי עת חשובים לרפואת ילדים. עכשיו רק נותר לדאוג שהבשורה שיצאה מישראל, תנחת כאן מתישהו בחזרה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לא עוצר בירוק

צילום: אריק סולטן

אביב לביא במסע שבועי במטרה להפוך את הסביבה למקום נעים יותר

לכל הכתבות של לא עוצר בירוק
  • עוד ב''לא עוצר בירוק''

לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים