ועדת הסביבה: די לשימוש במפוחי עלים
לא רק שמפוחי העלים מרעישים, אלא הם אינם באמת מנקים את מדרכות הרחובות ומייצרים זיהום אוויר כמו 17 כלי רכב. לבקשת "הירוקים" התקיים דיון בנושא בו הוחלט לאסור על השימוש בכלי הרועש והמזהם. יו"ר הוועדה, אופיר פינס: "אם העיריות לא יפסיקו את השימוש - ישונה החוק"
"מפוחי עלים מחטיאים את המטרה של ניקוי הרחובות והלכלוך פשוט זז למקום אחר", כך אמר היום (ג') אמר יו"ר וועדת הפנים והסביבה של הכנסת חבר הכנסת אופיר פינס. פינס טען ש"צריך להתחיל לנקות במקום לעשות רושם ולהוציא אוויר ורעש במחיר זול".

מפוח עלים, מזהם ומרעיש הדמייה: זמן ת''א
בסיומו של דיון בנושא קראה וועדת הפנים והסביבה של הכנסת לכל הרשויות המקומיות להפסיק באופן מיידי את השימוש במפוחי עלים. הוועדה המליצה לשנות את הקריטריונים במכרזים לקבלני ניקיון שמוציאות העיריות לשנת 2009. כמו כן, הוחלט בדיון כי אם העיריות לא יישמו את ההוראה תקודם הצעת חוק לאיסור כליל של השימוש בכלי זה.
במהלך הדיון הציגה החברה להגנת הטבע נתונים אשר גילו כי מפוח העלים אינו מהווה רק מפגע רעש אלא גם מזהם את האוויר. על פי נתוני האיגוד האמריקאי למחלות ריאה, מפוח עלים אחד יוצר זיהום כמו 17 מכוניות. אנשי החברה להגנת הטבע הסבירו כי מפוח העלים יורה אוויר במהירות של כ-200 קמ"ש ומעלה מהמדרכות ענני אבק רעילים בהם גם צואת ציפורים, כימיקלים מקוטלי חרקים, כספית מאגזוזים של מכוניות, חול ואבק.
על פי המשרד להגנת הסביבה, מדובר בזיהום אוויר מקומי חמור עם פוטנציאל בריאותי גבוה במיוחד. לדבריהם, גם בהיבטי הרעש מפוחי העלים חורגים מהרף המותר כיום בחוק וגורמים למטרדי רעש קשים. "המפוחים מקבלים את פניהם של תלמידים שמגיעים לבתי הספר והגנים," אמר בוועדה סגן ראש עיריית תל אביב, פאר ויסנר, אחד מיוזמי הדיון.

מפוח עלים צילום: זמן ת''א
בתגובה לכך אמר ברוך ובר, מנהל מחוז מרכז במשרד להגנת הסביבה כי "במשרד להגנת הסביבה החליטו
לקדם תקנות ספציפיות נגד מפוחי עלים בתוכנית העבודה השנתית, זאת בעקבות הדיון בכנסת". לדבריו, החוק כיום לא מאפשר לנו להתמודד עם המפגע, אין לנו די ראיות כדי להגיש כתבי אישום.
נציג לשכת עורכי הדין, עו"ד עמנואל וייזר חלק על הטענה ואמר כי "העיריות מפירות את החוק במודע והמשרד להגנת הסביבה לא אוכף אותו".