רודוס: צעירים השתינו על אנדרטת השואה

תיעוד מצמרר: סרטון שהועלה לרשת מציג קבוצת צעירים מהאי היווני משתינים על אתר הנצחה לשואה. "לא ניתן להם להפוך אותנו לכנען", ציינו

אלי ברדנשטיין ויקטור אליעזר, כתב nrg מעריב באתונה | 26/8/2008 9:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

קבוצת צעירים המכנים עצמם ניאו-נאצים מסעירה את יוון בימים אלה, בעקבות סרט וידאו בו הם מתעדים את עצמם מטילים את מימיהם על אנדרטה לזכר שואת יהודי רודוס.
 


ביום שישי שעבר הועלה לאתר שיתוף הקבצים "יו-טיוב" הסרטון המתעד את אחד הצעירים משתין על אתר ההנצחה ל-1604 היהודים שחיו ברודוס ונרצחו על ידי הנאצים בזמן מלחמת העולם השנייה. השולחים הם קבוצת תלמידים מבית הספר וונטוקליו שבאי, אשר לדבריהם הקימו קבוצה ניאו-נאצית שמטרתה למנוע מיהודי רודוס להפוך את המקום ל"ארץ כנען".

"אחרי כל התעמולה שמופצת בספרים של בתי הספר הדתיים על 'העם הנבחר'", הסבירו התלמידים, "החלטנו לקחת את המצב לידיים ולהראות לכולם עד כמה אנחנו מסכימים עם זה". לסרטון שהעלו הם צירפו, נוסף על תמונות של האנדרטה שהושחתה, גם שיר רוק כבד אשר מילותיו כוללות איומים נגד היהודים המתגוררים ברודוס וברכות למנהיגה של גרמניה הנאצית אדולף היטלר ולמחנה ההשמדה אושוויץ שהקים.

מילות השיר הן ביוונית, אך בסופו של כל פזמון מושמעת הקריאה "יודן ראוס" - "יהודים החוצה", בגרמנית. מנהל בית הספר, ג'אניס פפדומרקקיס, טען שלא מדובר בתלמידים שלו, אך הבטיח שאם יתברר אחרת הוא יהיה הראשון שיפעל כדי לשלוח אותם לכלא.

"מה ימנע מהם מלזרוק בקבוק תבערה בפעם הבאה?"

הוועד המרכז של הקהילות היהודיות של יוון הגיש תלונה במשטרה, וגם אמצעי התקשורת ברודוס ובאתונה דיווחו על המקרה. כמו כן, שלח הוועד מכתבים לשר לסדר ציבורי ולשר החינוך, האחראי על כל המוסדות הדתיים ביוון, בבקשה להגביר את השמירה על האתרים היהודיים.

"הם כל כך גאים בעצמם ומהללים בגלוי את גרמניה הנאצית שהשמידה לא רק את יהדות רודוס, אלא גם שעבדה את המולדת שלנו", כתב "אברבנאל", הבלוגר היהודי מיוון שחשף את הפרשה. "מה ימנע מהם מלזרוק בקבוק תבערה בפעם הבאה?".

האנדרטה

נבנתה בשנת 2002 בסמוך למרכז העיר העתיקה של רודוס, ליד בית הכנסת, באיזור שפעם הוגדר "ירושלים הקטנה". האנדרטה סבלה מהתנכלויות על רקע אנטישמי מראשית ימיה.

בין שתי מלחמות העולם חיו ברודוס כ-6,000 יהודים, אך לאחר השואה היגרו מרבית הניצולים לארצות הברית, לדרום אפריקה ולישראל, וכיום חיים במקום רק 40 יהודים. תיירים רבים מישראל מגיעים לאי, ואולי זאת הסיבה לכך שהעיתונות המקומית גינתה את המעשה והזהירה מפני ההשלכות ההרסניות שיכולות להיות לו על כלכלת האי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים