הידרדרות במצבו של המשורר מחמוד דרוויש
על פי הדיווח באתר אל-ערב, דרוויש, הנחשב למשורר הלאומי הפלסטיני, הובהל לטיפול נמרץ בביה"ח בטקסס וסיכוייו לצאת בחיים קלושים

המשורר הפלשתיני מחמוד דרוויש צילום: אי-פי
אתר האינטרנט אל-ערב, השייך לעיתון כל אל-ערב, שיוצא לאור בנצרת, דיווח כי דרוויש הובהל לטיפול נמרץ וכי סיכוייו לצאת בחיים קלושים. רשת אל-ג'זירה דיווחה מפי מקורות פלסטיניים ברמאללה, כי מצבו של דרוויש מוגדר רגיש.
אחד ממכריו הקרובים של דרוויש אישר את הדיווחים השונים, ואמר ל-nrg מעריב כי המשורר נמצא במצב קשה. במקביל, אמרו גורמים בחד"ש כי מצבו של דרוויש קשה אך יציב, וכי בשעות הקרובות צפוי הצוות הרפואי המטפל בו לפרסם הודעה מסודרת על מצבו הרפואי.
געגועים וכמיהה למולדתו הפלסטינית
דרוויש נולד ב-1941 בכפר הנטוש בירווה שבגליל. ב-1948, בהיותו בן 7, נאלצו הוא ובני משפחתו להימלט ללבנון. דרוויש ובני משפחתו שבו לישראל בחשאי, והוא החל בפעילותו הספרותית ובפעילות פוליטית במסגרת המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י). שיריו הראשונים התפרסמו מעל גבי עיתון "אל-אתחאד", ביטאונה של המפלגה הקומוניסטית.
בראשית שנות ה-70 של המאה שעברה עזב דרוויש את ישראל ועבר להתגורר במוסקבה ולאחר מכן במצרים, עד שלבסוף השתקע בלבנון, שגם אותה עזב ב-1982 לאחר פרוץ מלחמת לבנון הראשונה.
לאחר שעזב את לבנון, התגורר דרוויש, שהפך לאחד המשוררים הפלסטינים הבולטים
ביותר ולפעיל פוליטי בשורות אש"ף, בכמה בירות בעולם הערבי וגם בפריז. ב-1996 עבר דרוויש להתגורר ברמאללה.
לדרוויש קריירה ספרותית ענפה. הוא פרסם כ-30 קבצי שירה ופרוזה, שתורגמו ל-35 שפות. חלק משיריו אף הולחנו והוא זכה בשורה ארוכה של פרסים יוקרתיים. המוטיב החוזר בשיריו של דרוויש הוא הגעגועים והכמיהה למולדתו הפלסטינית. הוא גם הרבה לכתוב על חוויותיו כגולה, המשתוקק לחזור לכפר הולדתו ולמולדתו.
דרוויש עבר בעבר שני ניתוחי לב, האחד ב-1984 והשני ב-1998. בשנה שעברה הגיע דרוויש לביקור היסטורי בחיפה, וקיים ערב שירה שבו נכחו אלפי בני אדם.