שרופים
הסדרה "סרוגים" הפכה להיסטריה בקרב המגזר הדתי. כולל החרדים. תשאלו את יוצריה, שהפכו לשידוך יוקרתי

טלי שרון ולייזי שפירא מוטי לבטון, רייטינג
לא במקרה החליטו בימים האחרונים בחברת יס על הפקת עונה שנייה לדרמה "סרוגים". הסדרה המתעדת את קורות אנשי ביצת הרווקים והרווקות הדתית הירושלמית, כבר עברה מזמן את הגבול שבין עוד סדרת יחסים לתוכנית קאלט. באתר האינטרנט של וואלה! ויס, למשל, נרשמו 240 אלף צפיות לסדרה, ימים אחדים אחרי ששודר הפרק הראשון שלה ברשת. בקרוב, אומרים שם, היא תעבור אף את כמות הצפיות ב"דני הוליווד".
העיתונות הדתית לא חדלה מלהתעסק בתוכנית, והפורומים באינטרנט גדושים בביקורות ובלינקים פיראטיים לפרקים הבאים. התופעה יוצרת עניין לא רק בקרב המגזר המתואר בסדרה, אלא מושכת גם חרדים שבימים כתיקונם לא מחזיקים טלוויזיה בבית.
"זה, בעזרת השם, רחוק מעולמנו", כותבת "זרובבלה" בפורום "סרוגים" של קהילת "חדרי חרדים" לאחר שצפתה בסדרה. ובכל זאת, הפורום
ממשיך להתמתח על פני עשרות פוסטים בעיקר של כאלה המחכים בכליון עיניים לפרק הבא.
"ביחס לסדרות היחסים שיש היום, זו סדרה ממש א-מינית", מסביר אריאל שנבל, עורך התרבות של "מקור ראשון". " החרדים יודעים שהסיכוי שהם ייתקלו במשהו גס ופרובוקטיבי בסדרה הזו קלוש. זה הכי קרוב למה שמותר לראות". שנבל עצמו היה חלק מהביצה, כשהיה רווק, על אף שהוא עצמו לא ירושלמי במקור.
"פרקים מחליפים ידיים, כולם מחפשים את הפרק הבא. ככל שזה
ממשיך זה נראה יותר אמין ומטפל בסוגיות בוערות. סוף סוף רואים אנשים משלנו עושים את זה.'סרוגים' עושה לציבור הדתי את מה ש' פלורנטין' עשתה לתל אביב".
אחד מהיוצרים, לייזי שפירא, הפך להיות בעצמו גיבור תרבות במגזר. "אני מקבל אינספור טלפונים מאנשים על כל מיני יוזמות", הוא אומר, "מוזמן להוביל פאנלים על פנויים פנויות ומקבל המון הצעות לשידוכים. כל מי שמכיר אותי מקבל פניות. קיבלתי גם טלפון ממישהי שביקשה שאסדר לאחייניתה את אריאל פרקש (שההנחה במגזר היא שדמותו של נתי מבוססת עליו - ל"א)".
אחת הסיבות להתעניינות, טוען שנבל, היא חיפוש התקלות בסדרה. "דתי שמתיישב לראות סדרה או סרט על דתיים, נהיה הכי קטנוני בעולם. בפרק הראשון, למשל, היו כמה פשלות. הבולטת שבהן הייתה סצנת הקידוש בערב שבת, כשעדיין ראו אור בחלון. על טעות כזו מתפתח ויכוח בלתי נפסק.
חלק אמרו שזו טעות של ההפקה, אחרים אמרו שזה היה'קידוש מוקדם'. והיו שאמרו שקידוש מוקדם עושים כשרוצים להשכיב את הילדים, ולהם אין ילדים".
שפירא מודע לתחביב הזה. הוא זוכר כיצד יונה ויזנטל, סמנכ"ל התוכן של יס, פנה להפקה באימה בעקבות תלונות שהגיעו על עבירה מתחום חוקי הכשרות בסדרה. "ראו את נתי אוכל דברים מהמקרר", מבהיר שפירא, "הוא אכל בהתחלה גלידה, ואחר כך ראו אותו אוכל קבנוס. אבל האמת שזו הייתה גלידה פרווה, ואני עצמי התעקשתי על כך. ראיתי גם דיון על זה שראו את אחת הדמויות יוצאת מהשירותים ולא מברכת".
ויזנטל עצמו יודע לספר על שתי צעירות ביצתיות שצותתו לשיחה שלו על הסדרה באחד מביקוריו בירושלים. "לא הייתה לנו כוונה ליצור סדרה שתמשוך את הקהל הדתי", הוא מספר. "רצינו לעשות סדרה טובה. אבל מצאנו שגם הרבה חילונים מוצאים בסדרה משהו נינוח ולא בוטה. ידידותי".