דיון סוער בוועדת החינוך בכנסת על הפוליגרף
הוועדה התכנסה בעקבות ריבוי תלונות. חיים מנור, מפיק התוכנית: "אין מה לעשות, צריך להתפרנס". מנשה סמירה, סמנכ"ל הרשות השנייה בתגובה: "צריך לגלות אחריות ציבורית"
את הדיון יזם יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ יעקב מרגי, שאמר: "אני לא בא לפה כחרדי. אני בא לפה בעקבות פניות רבות של הורים שפנו אליי והביעו זעזוע על שידור תוכנית, עם תכנים כל כך נמוכים, בשעות שבהן ילדים צופים בטלוויזיה. נחצו פה קווים אדומים והכול למען הרייטינג. זה ליקוי מאורות". הוא סיפר כי קיבל פניות רבות מצד הורים לפעול להורדת התוכנית מלוח השידורים. "זה בא מתוך דאגה לשלומה של החברה הישראלית", הוא הסביר.

עמוס נוימן, סגן מנהל תוכניות רשת, הגן על התוכנית ועל תכניה ואמר: "אני לא מבין מה הבעיה. זו תוכנית מטלטלת עם כל מרכיבי החלומות של אנשים שעושים טלוויזיה. יש בה מתח, חשיבה, צחוק, בכי, ריגוש ובסוף גם קטרזיס. הנשאלים נשאלים עשרות שאלות ומתוכן רק 4 קצת פרובוקטיביות". הוא הקרין בפני הנוכחים קטעים מתוך תוכניות טלוויזיה שמשודרות בערוצים שונים וביניהם בטלוויזיה החינוכית ובהם מוצגים קטעי סקס ואלימות. "גם ב-10 בבוקר מוצגים בפני הילדים תוכניות עם תכנים אלימים וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על משחקי וידיאו אלימים". לדבריו, נכון ש-300 איש פנו לרשות השידור במחאה נגד התוכנית, אבל לעומתם 900 אחרים ביקשו להשתתף בה ועוד 800 אלף צפו בה. "אם התוכנית הייתה כל כך בעייתית היינו רואים נטישה של התוכנית". עוד הסביר כי המשתתפים בתוכנית הם אנשים נורמטיביים שעברו אבחון פסיכולוגי והם יודעים מה הם עושים. "לא ייתכן שוועדת החינוך של הכנסת תתערב בתוכנית".

חיים מנור, מפיק התוכנית, ניסה לטעון כי כל מי שמשתתף בה יודע מראש לקראת מה הוא הולך. "אנחנו שואלים אותם 60 שאלות לפני התוכנית. הם יודעים מה השאלות, אבל אנחנו לא אומרים להם אם הם אמרו אמת או שקר. בחדשות המשודרות בטלוויזיה יש דברים יותר נוראיים. למשל, אם מראים שתופסים פדופיל במצלמה נסתרת, זה פי כמה יותר גרוע".
ח"כ מרגי שאל אותו האם אמו של אחד המשתתפים ידעה שבנה עומד לספר בפני כל עם ישראל שהיא הכתה אותו כשהיה ילד. על כך ענה המפיק: "הם נתנו את הסכמתם להיות בתוכנית, אבל לא סיפרו לה על עניין המכות".
מנשה סמירה, סמנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, תקף בחריפות את מפיקי התוכנית ואמר: "ערוץ כדוגמת ערוץ 2, שזוכה לצפיית שיא שאין לה אח ורע בעולם, צריך לגלות אחריות ציבורית. אנו צריכים להבחין בין רשות היחיד לרשות הרבים. בתוכנית שלכם אתם נכנסים לסלון של כל משפחה וחובתכם לגלות איפוק וריסון, שכן אחרת לא הרגולטור אלא המחוקקים יפעלו נגדכם". הוא סיפר כי עורכי התוכנית הסכימו להעביר את שעת השידור ל-10 בלילה רק לאחר מו"מ ארוך, אך עדיין הקדימונים
בהמשך הדיון, לאחר שספג ביקורת מכל עבר, הודה מפיק התוכנית כי בעצם המניע העיקרי להקרנתה הוא מסחרי, ואמר: "אין מה לעשות, צריכים להתפרנס".
חווה פרידמן, מנהלת אגף הפסיכולוגיה במשרד החינוך, אמרה כי התוכנית היא "חצייה של קו אדום, פורנוגרפיה משפחתית", והביעה דאגה מהקרנת התוכנית בשעה שבה ילדים ערים.
מרדכי גזית, יו"ר איגוד בודקי הפוליגרף בישראל, הוסיף כי בעצם אין שום קשר בין התוכנית לבין בדיקת פוליגרף אמיתית, שכן לדבריו "תוקף הממצאים שהם מציגים בתוכנית הוא אפסי. אי אפשר לייחס להם שום משקל. יש פה ביזוי המקצוע והונאת הציבור, כשגורמים לו לחשוב שמדובר בתוצאות אמת".
ח"כ מלכיאור סיכם את הדיון באומרו: "שמענו שאין מה לעשות, שצריכים להתפרנס ולעלות את הריגוש. זה דבר בזוי, לא ראוי, מציצנות ופורנוגרפיה של ערכים. אני מתנגד לצנזורה, אבל השאלה אם לא הגיע הזמן להפעיל ריסון בצורה אחרת".