שעון מעורר דאגה
בוקר טוב: המשרד להגנת הסביבה מזהיר שהשימוש בסלולרי כשעון מעורר עלול להיות מסוכן מאוד * מתברר שכמות הקרינה שנפלטת מהמטען מכפילה את הסיכון לחלות בלוקמיה ובסרטן המוח * הפתרון: להרחיק את המטען מהמיטה או לרכוש שעון מעורר
על פי בדיקות שנערכו במשרד, בשעה שהמטען עובד יש לשמור על מרחק של לפחות חצי מטר ממנו.
העובדה שכשאנחנו משוחחים בטלפון הנייד הוא פולט קרינה ידועה לכולם, אבל במשרד להגנת הסביבה מספרים על פניות רבות של אזרחים שביקשו לברר אם גם במהלך ההטענה נפלטת קרינה בעוצמה גבוהה.
בבדיקה מדגמית שנערכה בקרב הפונים, התברר שרובם נוהגים לישון כשהטלפון הנייד מחובר אל המטען ומונח על השידה ממש ליד הראש. ד"ר סטיליאן גלברג, ראש האגף למניעת רעש וקרינה במשרד להגנת הסביבה, אומר ש"כאשר המטען עובד ונמצא במרחק של פחות מחצי מטר מהגוף בכלל והראש בפרט, זה כמו שינה מתחת לקו מתח גבוה".
ד "ר גלברג מסביר שעל פי מחקרים של ארגון הבריאות העולמי חשיפה ממושכת לקרינה של מעל שני מיליגאוס מכפילה את הסיכוי לחלות
בלוקמיה ובסרטן המוח. מטען של טלפון נייד הוא בעצם שנאי וכשהוא מטעין את המכשיר, השדה המגנטי בצמוד אליו מגיע עד ל-1,000 מיליגאוס . במרחק של כ-30 ס"מ הקרינה יורדת ל-34 מיליגאוס, ובמרחק של מעל חצי מטר היא כבר צונחת אל מתחת לשני מיליגאוס.
לכן, בשעה שהטלפון נטען מומלץ לשמור על מרחק מהמטען גם כשמשוחחים בטלפון. חשוב גם לשים לב שמטענים ניידים הם לא השנאים היחידים שחלקנו נוהגים לבלות את הלילה בקרבתם: גם בתוך חלק משעוני הרדיו והשעונים המעוררים החשמליים יש שנאים, וגם אותם מומלץ להניח במרחק של לפחות חצי מטר מהמיטה.
"השינה בקרבת שנאי חשמלי פוגעת גם בייצור המלטונין, הורמון בעל חשיבות רבה למערכת החיסונית", אומר ד"ר גלברג. "על מנת שהגוף ייצר את כמות המלטונין הדרושה, מומלץ להקפיד על סביבת שינה חשוכה ונטולת קרינה". השר להגנת הסביבה גדעון עזרא הוסיף ש"על הציבור לדעת להתנהל בצורה הנכונה והנבונה ביותר כדי להימנע ככל האפשר מסכנה זו. הנחיתי את אגף קרינה לפרסם באתר האינטרנט של המשרד דף הנחיות, הכולל את הכללים מה אסור ומה מותר בתחום זה ".