מזוז: תומך בהחלטת הממשלה, המהלך היה מיותר
זמן קצר לאחר ששרי הממשלה קיבלו את הצעת הפשרה של יו"ר העבודה וקבעו כי המבקר יחקור את פרשת האזנות הסתר בתיק רמון, הביעו היועמ"ש ופרקליט המדינה סיפוק מההחלטה. "מבקר המדינה ממילא מוסמך לבדוק סוגייה זו, וחבל שהיה צריך להגיע לכך לאחר מהלך מיותר ומזיק", כתבו בהודעה
בהודעה משותפת שפרסמו השניים מדגיש היועץ המשפטי כי "אין ולא הייתה כל התנגדות לבדיקה של הסוגיה הכללית של האזנות הסתר בחקירות פליליות על ידי מבקר המדינה". לטענתם, ההתנגדות הייתה ליוזמה כי הממשלה תמנה ועדת חקירה בסוגיה הקונקרטית של ''התנהלות רשויות האכיפה בתיק רמון'' – כפי שהציע שר המשפטים דניאל פרידמן.
השניים מבהירים בהודעה כי הם תומכים בבדיקה שיערוך המבקר, שתעסוק בנושא האזנות סתר בחקירות פליליות ולא בחקירה נגד רמון עצמה. הם מבקשים להזכיר עוד כי כל הנוגע לתיק רמון עצמו, כבר נבדק בדרכים שונות, לרבות על ידי השופט בדימוס שלום ברנר.

היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז צילום: פלאש 90
"מהלך מיותר ומזיק"
בהמשך ההודעה נכתב כי מבקר המדינה ממילא מוסמך לבדוק את הסוגיה, כוי לפני כמה שנים הוא אכן קיים בדיקה דומה. "חבל שהיה צריך להגיע לכך לאחר מהלך מיותר ומזיק", הוסיפו מזוז ולדור.
במהלך ישיבת הממשלה שעסקה היום בהצעתו של פרידמן לחקירה ממשלתית, קיבלו השרים את הצעת הפשרה שהציג שר הביטחון אהוד ברק לפיה לינדנשטראוס הוא זה שיחקור את הנושא. ההחלטה התקבלה
ברוב גדול, כש-16 שרים הצביעו בעד מול מתנגד אחד - השר לביטחון פנים, אבי דיכטר. השר הסביר כי התנגדותו נובעת מכך שהמבקר כלל לא זקוק לממשלה על מנת לפתוח בבדיקה שכזאת.
ברק, שעמד לצידו של מזוז אמר לאחר אישור הפשרה שהעלה כי ההחלטה היא "מפלתם בממשלה של מי שביקשו לאיים על שלטון החוק", והוסיף כי מדובר באות לציבור כולו כי יש שלטון חוק בישראל.