גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בין בטנקור לשליט

אריק בנדר עקב אחרי חטיפתה ושחרורה של בטנקור בשקיקה וכעת הוא מקווה שגורלו של גלעד שליט יהיה זהה

אריק בנדר | 3/7/2008 12:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שחרורה של אינגריד בטנקור, סנטורית ומועמדת לנשיאות בקולומביה, בפעולה צבאית מזהירה משבי "הכוחות המזוינים המהפכניים של קולומביה", שש שנים וחמישה חודשים לאחר שנחטפה, הוא בשורה לבני משפחתה, לעם הקולומביאני אבל גם לכל שוחרי החרות והחופש בעולם ולכל מי שנאבק בארגוני טרור המתמחים בחטיפות, כדוגמת החיזבאללה והחמאס.

אינגריד בטנקור, המועמדת לנשיאות קולומביה לשעבר שהוחזקו בשבי, ואמה יולנדה פולסיו.
אינגריד בטנקור, המועמדת לנשיאות קולומביה לשעבר שהוחזקו בשבי, ואמה יולנדה פולסיו.  צילום: אי-פי
דמותה המרתקת של האישה הצנומה והשברירית למראה שמאחוריה הסתתרה לוחמת נועזת בשחיתות בארצה, שבתה את ליבי. זה שנים שאני עוקב אחר גורלה. כתבתי עליה ערך מקיף בוויקיפדיה ופתחתי למענה קבוצת הזדהות ב"פייסבוק".

בנטקור היתה "ילדת שמנת", בת למשפחת אצולה קולומביאנית, שגדלה עם כפית זהב בפה אך החליטה להמיר את חיי המותרות והנוחות בפריז במאבק בשחיתות, בבערות, בעוני ובנגע הסמים במדינתה, אף במחיר חרותה.

בטנקור נולדה בבוגוטה. אמה, יולנדה פולסיו, הייתה בעבר מלכת היופי של קולומביה. לימים נבחרה האם לקונגרס של קולומביה וייצגה שם את שכונות העוני של דרום בוגוטה. אביה, גבריאל בטנקור, היה דיפלומט שכיהן במוסדות אונסק"ו בפריז.
מילדת שמנת ללוחמת בשחיתות

אינגריד התחנכה בפריז, בה התגוררה עם משפחתה בדירה מפוארת בשדרות פוש. בין באי הבית היה המשורר הצ'יליאני פבלו נרודה שנהג להקריא מיצירותיו באוזניה, בהיותה ילדה. אינגריד למדה במכון היוקרתי למדעי המדינה. בין חבריה ללימודים היו רבים שהפכו אחר כך לשרים ולבכירים בממשלה הצרפתית. עם תום לימודיה, היא נישאה לחברה לספסל הלימודים, פאבריס דלואה, צרפתי ששירת בשירות החוץ של ארצו. לזוג נולדו שני ילדים, מלני ולורנצו.

בעקבות נישואיה קיבלה אינגריד אזרחות צרפתית. בני הזוג נדדו במקומות שונים בעולם, אולם בשנת 1989, לאחר הירצחו של לואיס קרלוס גלאן, מועמד לנשיאות

בקולומביה שהניף את דגל המלחמה בסמים, החליטה בטנקור לשוב למולדתה ולהיכנס לחיים הפוליטיים.

הקמפיין המתוקשר הראשון שלה היה חלוקת קונדומים, תוך שהיא מכריזה כי היא תהיה קונדום, אמצעי מניעה נגד השחיתות, אותה כינתה "האיידס של קולומביה". בטנקור הייתה לחביבת השכבות העניות בבוגוטה, הרבה הודות לפעילותה של אמה בשכונות העוני של העיר.

בטנקור לא היססה להאשים את הנשיא דאז ארנסטו סמפר בכך שמימן באמצעות רווחי סמים את מערכת הבחירות שלו והיא אף פתחה בשביתת רעב במטרה להביא להקמת ועדת חקירה עצמאית שתבדוק את קשריו עם קרטל הסמים קלי רב העוצמה.

בני המשפחה שמרו על באז בנושא

בטנקור נחטפה ביחד עם מנהלת הקמפיין שלה, קלרה רוחאס, בפברואר 2002, בעת שעשתה את דרכה לעיר מחוז דרומית, כדי לפגוש בתומכיה.

החוטפים, ממש כמו החיזבאללה, לא גילו במשך שנים מה עלה בגורלה. רק בשנת 2007 הגיעו עדויות על כך שבטנקור עדיין בחיים מפיו של אחד החטופים, ג'ון פינצ'או, שהצליח להימלט לאחר מסע רגלי מפרך בג'ונגל. הוא סיפר כי בטנקור מוחזקת אזוקה בשלשלאות לצווארה, כעונש על ניסיון בריחה.

לאחרונה הגיעו דיווחים על כך שבטנקור חולה מאוד, ובקלטת שנתפסה אצל המורדים היא נראתה חיוורת, מצומקת ומותשת. החוטפים לא נענו לדרישות לאפשר למשלחות בינלאומיות לבקר אצלה במקום השבי, והחזיקו בה כקלף מיקוח אסטרטגי.

נשיא ונצואלה הוגו צ'אבז עם בני משפחתה של אינגריד בטנקור.
נשיא ונצואלה הוגו צ'אבז עם בני משפחתה של אינגריד בטנקור. צילום: איי-אף-פי

בני משפחת בטנקור עשו את מה שכל משפחת חטופים חייבת לעשות. הם לא התייאשו, לא הרימו ידיים, וחרשו את העולם כדי לעורר את דעת הקהל הבינלאומית. בעשרות ארצות הוקמו ועדי פעולה למען אינגריד ובראש המאמצים לשחרורה התייצבו נשיא צרפת ניקולא סרקוזי ונשיא ונצואלה הוגו צ'אבס.

מול כל הלחצים האלה והפניות הנרגשות וקורעות הלב של משפחות החטופים להגיע לעסקה עם החוטפים, עמד נשיא קולומביה אלברו אוריבה כצוק איתן. הוא הכריז מלחמת חורמה על הגרילה ולא הסכים לנהל אתה משא ומתן. אוריבה הבין כי כניעה לדרישות החוטפים ושחרור אלפים מאנשיהם מבתי הכלא רק תגביר את תופעת החטיפות בארצו ותחזק את הארגון נגדו נלחם.

ביד חזקה ובזרוע נטויה

לאוריבה היה חשבון דמים עם ה-FARC שכן אביו נרצח ב-1998 בעת ניסיון חטיפה. אוריבה הורה לצבאו לפתוח במתקפה מתמשכת על המורדים. הצבא חדר לעומק הג'ונגלים, התיש את המורדים, חסם את נתיבי ההספקה והברחת הסמים שלהם וניהל מצוד אחר ראשי הארגון. בחודשים האחרונים רשם אוריבה הצלחות מזהירות כשצבאו חיסל כמה מראשי הארגון. הוא לא היסס לשלוח את חייליו גם מעבר לגבול ולהסתכן במשבר דיפלומטי וצבאי חריף עם ונצואלה השכנה.

אינגריד בטנקור, המועמדת לנשיאות קולומביה לשעבר שהוחזקו בשבי, ואמה יולנדה פולסיו.
אינגריד בטנקור, המועמדת לנשיאות קולומביה לשעבר שהוחזקו בשבי, ואמה יולנדה פולסיו.  צילום: אי-פי
אוריבה לא גמגם. אוריבה לא כינס את הקבינט בארצו לישיבות סרק. הוא לא הודיע כי המבצע הצבאי נגד ארגון הגרילה "הולך ומתקרב, הולך ומתקרב". הוא גילה נחישות לאורך כל הדרך והוכיח כי מדיניותו הייתה נכונה. מאמציו הגיעו לשיאם אתמול, בשעה שמסוקים של צבאו חילצו את בטנקור ואת 14 החטופים הנוספים ללא פגע וללא יריה אחת מהשבי, תוך שלוחמיו מביאים עמם בבטן המסוק גם את הקצין האכזרי שהיה ממונה על החטופים.

בטנקור, כמו גלעד שליט, הנה אזרחית צרפתית. הלוואי שהקהילה הבינלאומית כולה הייתה מתגייסת למענו של שליט כפי שהתגייסה למענה אבל אם ממשלת ישראל, צה"ל ומערכת הביטחון היו מגלים את אותה תעוזה ונחישות במלחמה בטרור כפי שעשתה קולומביה, אולי התוצאות גם כאן היו אחרות.

בלוגים של אריק בנדר
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אריק בנדר

כתב פרלמנטרי של "מעריב" מאז 1993. בוגר האוניברסיטה העברית ביחב"ל ובמדעי המדינה. ערך את עיתון הסטודנטים המיתולוגי "פי האתון". חובב מוזיקה אירית, שירים רוסיים וספרות היסטורית

לכל הטורים של אריק בנדר
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים