בקרוב: דלק זול וידידותי לסביבה מפסולת של בקטריות
הפתרון המושלם למשבר מחירי הנפט העולמי? קבוצת מדענים אמריקנים הצליחו לפתח זן של בקטריות המסוגלות לפרק סוגים שונים של פסולת אורגנית ולהפוך אותה לחומר דמוי נפט גולמי הרבה פחות יקר והרבה פחות מזהם מזה הנמצא כיום בשימוש
המדענים גילו כי הנפט הגולמי דומה בהרכבו המולקולרי לחומצה השומנית ששמרים משחררים בזמן תסיסה. הבקטריה הזעירה שפיתחו המדענים מתחילה בגלגולה הראשוני כשמרים תעשייתיים, ולאחר מכן משנים המדענים את מבנה הדי.אן.אי שלה, כך שלבסוף תוצר הפליטה של הוא נפט.

"צריך דלק!" צילום: אי-פי
גרג פאל, מנהל החברה בן ה- 33, מתאר את הדלק שפותח במבחנה כמתחדש ומסביר כי מדובר בדלק מאד ידידותי לסביבה ולו יתרון משמעותי נוסף: הבקטריות יכולות להפיק את הנפט מחומרים אורגנים משתנים, כך שיהיה אפשר להתאים את ההזנה של הבקטריה בהתאם לאיזור העושה בה שימוש.
כך למשל, במדינות מסוימות יוכלו להשתמש בקש, ובמקומות אחרים בפיסות עץ על מנת לייצר את הנפט, וזאת בהתאם לעודפים שיש בכל איזור, ומבלי שזה ישפיע על התוצר הסופי.
העתיד כבר כאן
הדלק המתחדש שמפתחים פאל ועמיתיו לא יחייב שינויים דרסטיים בדרך בה מונעים כלי רכב, מטוסים ומכונות. הוא יוכל להחליף בפשטות את הבנזין או הסולר, ויעלה הרבה פחות, ללא החשש שהדבר יגרום לפגיעה במשאבים מוגבלים.
בניסוי שנערך עם קני סוכר מברזיל לדוגמא, מצאו החוקרים כי הפקת הנפט תעלה בסביבות 50 דולר לחבית, כשליש ממחיר חבית נפט היום. בשלב זה בודקים בחברה אם ניתן להעביר את ייצור הנפט
הגולמי המתחדש ממבחנות מעבדה להיקף מסחרי.
פאל מקווה שבשנת 2010 החברה תהיה מוכנה להדגים את השימוש בדלק המתחדש שלה, ושנה מאוחר יותר כבר תשלים את התכנון ותהיה מוכנה לפתוח את מרכז הייצור המסחרי הראשון.
"אנחנו מודעים לדחיפות שבעניין", אמר פאל וסיפר כי חברות רבות באזור עמק הסיליקון ממקדות את מאמציהן במציאת חלופות לנפט הגולמי – צורך שהופך בימים אלה לחשוב ולגורלי במיוחד.