אלפים משתתפים במצעד הגאווה בת"א
אלפי הומואים ולסביות שטפו את רחובות העיר בלבוש מינימלי אך עם הרבה גאווה. קומץ פעילי ימין ניסו ללא הצלחה לקלקל את החגיגה

אדיר שטיינר, מתאם אירועי הגאווה בעיריית תל אביב, התייחס לעובדה כי המצעד חוגג עשור. "אני עוד זוכר את מצעד הגאווה הראשון בתל אביב לפני עשר שנים שיצא מכיכר רבין", סיפר. "3,500 הומואים ולסביות התארגנו באופן ספונטני ולא חששו לצאת מהארון".
שטיינר הוסיף וציין כי בשעה שהוא וחבריו חוגגים בתל אביב בחופשיות, חבריהם בירושלים עדיין נאבקים. "אנחנו קוראים לכולם לעלות לירושלים למצעד הגאווה שיתקיים שם", אמר.
דמות מוכרת אחרת בקהילה התייחסה למספר המשתתפים, אשר נמוך השנה משנים קודמות. "בעיר כמו תל אביב שבה ההומואים והלסביות כבר לא צריכים להיאבק על זכויותיהם העוקץ יוצא מהמצעד ולכן גם יש ירידה במספר המשתתפים", הסביר הצועד שטען כי תל אביב לעומת ירושלים אינה מתנכלת לחברי הקהילה אלא להיפך.
במצעד השתתפו גם חברי הכנסת זהבה גלאון ממרצ, שלי יחימוביץ', מהעבודה ודב חנין מחד"ש. "לא יעזור לאלי ישי ולכל החברים החשוכים שלו", אמרה גלאון. "אנחנו ננצח, אבל יש עוד דרך ארוכה".
יחימוביץ' הוסיפה ואמרה כי כשהיא מגיעה למצעד היא חשה תחושה עזה של נורמליות. "לצערי אנחנו צועדים בשני מסלולים שונים", אמרה חברת הכנסת. "באחד אנחנו חוגגים ושמחים ובשני, שנערך בירושלים, אנחנו עדיין נאבקים באמירות פרימיטיביות וחשוכות".
דוגמה לפרימיטיביות ולדעות החשוכות עליהן דיברו גלאון ויחימוביץ' ניתן היה לראות בכניסה לגן מאיר ברחוב קינג ג'ורג', שם עמדו כעשרה פעילי ימין קיצונים, בהם איתמר
באגודת הסטודנטים של תל אביב הביעו גאווה רבה על הובלת המצעד, ודובר אגודת הסטודנטים סיפר שזוהי הפעם הראשונה שגוף ציבורי במדינת ישראל מביע תמיכה עם הקהילה ופותח את המצעד. יו"ר אגודת הסטודנטים, גיל גולדנברג, אמר במהלך המצעד:"באנו להגיד לקהילה - סטודנטים הומואים, סטרייטים, לסביות, בי וטראנס - שאנחנו איתם ואנחנו גאים להגיד את זה. האגודה הוכיחה לאורך השנים מחויבות אמיתית לקהילה, וכך עשינו גם במצעד הזה".