כשמור פגשה את ג'ורג'
שאלה: מה לבת שירות לאומי ולנשיא האמריקני? תשובה: פרס נובל אפשרי בפיזיקה

בוש ומור צילום: עמוס בן גרשום. לע"מ
צבאן, שזכתה לפני שנה במקום השני בתחרות הבינלאומית "צעד ראשון לפרס נובל בפיזיקה", הוזמנה למפגש על ידי השגרירות האמריקאית בישראל שארגנה את המפגש.
צבאן סיפרה ל nrg מעריב שהקבוצה שלה וגם הנשיא ערכו סיור במוזיאון בנפרד, ולאחר מכן נפגשו לשיחה על האפשריות לשילוב בין תרבויות ודתות באזור שבו אנו חיים.
"סיפרתי לנשיא בוש על כך שאני גרה בנתיבות מרחק של מספר דקות מטווח הקסאמים ולמרות האופטימיות של הדיון והרצון להגיע לשלום, מסתבר שהמציאות הרבה יותר מורכבת והשכנים שלנו כנראה לא ממש חושבים כמונו."
לדברי צבאן הנשיא היה קשוב מאוד לדבריה והביע בדבריו עמדות פרו ישראליות מובהקות כשאמר שלא ייתכן שננהל דיונים עם גורמים שלא מכירים בקיומה של מדינת ישראל ובזכותה להגן על עצמה.
לצבאן זו לא הפעם הראשונה במפגש עם שועי עולם. לפני כחודשיים השתתפה צבאן כנואמת באירוע המרכזי של יום האישה הבינלאומי שהתקיים בבית נשיא
המדינה, שמעון פרס.
מור צבאן זכתה בשנה שעברה במקום השני בתחרות הבינלאומית "צעד ראשון לפרס נובל בפיזיקה" לתלמידי תיכון, בה השתתפו תלמידים מ- 76 מדינות.
לפני כן עלתה מור לשלב הגמר בתחרות מדענים צעירים של INTEL ולשלב הגמר של התחרות המדעית של מכון וייצמן. העבודה המדעית שזיכתה את מור צבאן בתארים הנכספים עסקה בנושא "מוליכות של מוליכים חד ממדיים".
מטרת המחקר של מור צבאן לבדוק מה קורה לאלקטרון במצב של אי סדר. מור הצליחה לחדש והגיעה באמצעות שיטת מחקר חדשנית , "שימוש במטריצות טרנספר", למסקנות אליהן הגיע הפיזיקאי אנדרסון במאמרו ב-1958.
כיום משרתת מור בשירות לאומי כמדריכה ביד ושם ומשלימה עוד שעות כחונכת לילד מירושלים.