מצעד הגאווה
ישראל היא מהמדינות המובילות בחקלאות, בהיי טק ברפואה ובמדע. צריך להזכיר את זה לעולם. ולעצמנו

האם יש להלקאה-שנאה הזאת, העצמית והחיצונית, בסיס עובדתי? מרוב ביקורת, טחו עינינו מראות. חגיגות ה-60 הן הזדמנות לסיכום ביניים. הפעם, לשם שינוי, עם עובדות, לא עם דמוניזציה עצמית, שרק מתדלקת את החיצונית.
יש הרבה מאוד מדדים שמדרגים מדינות. תוצר לאומי, תוחלת חיים, חינוך והשכלה ועוד. אין מדד שבודק את התרומה של מדינה ספציפית לאנושות. הגיע הזמן למדד כזה. מי שהעובדות מבלבלות אותו צפוי להפתעות. הגיע הזמן גם למדד כזה. להלן רשימה חלקית:
חקלאות: ישראל מובילה את הטבלה העולמית בתחום פיתוח זנים עמידים לפגעי טבע ובגידולים מיוחדים בתנאי מזג אוויר קשים. ישראל היא זו שפיתחה את שיטת הטפטפות, שחוסכת כמויות אדירות של מים. תנובת החלב בישראל היא הגבוהה בעולם-ואף כפולה מהממוצע באירופה. בישראל מניב עץ תמר 182 ק"ג בממוצע לעומת 17 ק"ג בשאר המזרח התיכון.
מאז קום המדינה גדל השטח החקלאי פי 3 אך היבול גדל פי 16. באשקלון פועל מתקן ההתפלה הגדול ביותר בעולם, אלא אם כן יצליחו הרקטות של החמאס לפגוע בו, כדי להתלונן על מצוקת המים ברצועה.
היי-טק: חלק רציני מפיתוחי ההיי?טק המו?בילים בעולם הם פרי פיתוח ישראלי. בישראל הומצא הדיסק-און-קי הראשון. בישראל פותחה תוכנת המסרים ICQ שהפכה לחלק בלתי נפרד מכל מחשב בעולם. בישראל פותחו תוכנות האבטחה הטובות בעולם.
בישראל פותחה רוב מערכת ההפעלה חלונות XP שמצויה כמעט בכל מחשב בעולם. בישראל פותחה טכנולוגיית ה-VOIP (העברת קול דרך האינטרנט, שעליה מבוססת למשל תוכנת "סקייפ") שהפכה את שיחות הטלפון הבינלאומיות לעניין פשוט, זול וזמין. זה לא מקרי שבכל שני וחמישי אנחנו
ישראל מצויה במקום השני בעולם, אחרי יפן ולפני ארצות הברית, במספר הפטנטים לנפש. כשבודקים את יעילות הפיתוחים, אנחנו דווקא מזנקים קדימה. מתוך מאה חברות הסטארט-אפ החשובות ביותר שנבחרו באירופה בשנה שעברה-עשר הן ישראליות.
מדע: ישראל מצויה במקום השלישי בעולם בפרסומים מדעיים לנפש. ובלי שום קשר לגודלה, מבחינת חשיבות הפרסומים, ישראל מצויה במקום ה-14 בעולם. וזה כולל תחומים בעלי ערך מוסף לאנושות כולה-מחקרים בתחומי הרפואה, הפיזיקה, המתמטיקה ועוד.
ישראל הגיעה למקום החמישי במספר הזוכים במענקים מיוחדים לחוקרים צעירים של מועצת המחקר האירופית (ERC). אלא שבהתייחס לגודלה, ישראל מצויה, למעשה, במקום הראשון במספר החוקרים הזוכים.
רפואה: טבע היא חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם. ספק אם יש בתים רבים בעולם שאין בהם תרופה "Made in Israel". טבע וחברות אחרות עוסקות גם בפיתוח תרופות. טבע פיתחה תרופה לטיפול בפרקינסון. ישראל שותפה לפיתוח תרופה המפחיתה את התקפות הטרשת הנפוצה.
רק לפני שנתיים קנתה חברת פייזר, החברה הגדולה בעולם לתרופות, פיתוח של חברה ישראלית שיכול למנוע עיוורון. ישראל מובילה בתחום המשלב בין רובוטיקה זעירה לרפואה. וזו רק רשימה חלקית.
לא הכל נפלא בישראל. רבים נותרו מאחור. הפערים בישראל הם מהגבוהים במדינות הדמוקרטיות. מעטים מדי מחזיקים בהון רב מדי. כך שפיתוח והרחבת הפוטנציאל האנושי חייבים להיות המשימה הלאומית של העשור הבא. התוצר לנפש בישראל חסרת המשאבים גדול ב-40 אחוז מהתוצר לנפש בסעודיה העשירה. הסיבה פשוטה: המשאבים האנושיים מפיקים הרבה יותר ממשאבי הנפט. וישראל רחוקה, רחוקה מאוד, למרות הישגיה, ממיצוי אותו פוטנציאל.
יש עוד תחום אנושי שבו ישראל בולטת מעל כל מדינות העולם: ישראל היא דמוקרטיה מיוחדת במינה. יש עוד מדינות בעולם שמאפשרות ביקורת ארסית, שקרית והרסנית. אבל ישראל היא היחידה בעולם שגם מסבסדת ומממנת חלק מתעשיית הארס נגד עצמה. אין כאן, כמובן, שום תרומה ייחודית, שהרי מדובר באיוולת גמורה. אבל אין ספק שגם בעניין הזה ישראל יכולה לרשום לעצמה שיא עולמי.
כאן אנחנו מגיעים לפרדוקס הגדול מכולם: אף על פי שישראל יכולה להיות במקום הראשון בעולם בתרומה לאנושות, אם היה מדד כזה, היא גם תופסת את המקום הראשון במדד העוינות.
ישראל נתפסת, לפי סקרים רבים (האחרון שבהם הוא סקר עולמי של הבי.בי.סי) כמסוכנת ביותר לשלום העולם. עיתונים מובילים בעולם, "ניו-יורק טיימס", " וושינגטון פוסט", " לה-מונד" ו"גרדיאן", בחרו לציין את חגיגות ה-60 תוך כדי התעלמות מוחלטת מתרומת ישראל לפיתוח האנושי, ותוך הבלטת "הטיהור האתני והנכבה הפלשתינית". גם כאן, העובדות אינן מבלבלות אותם.
בהתייחס לשנות הארבעים, טרנספר המוני לצורך פתרון קונפליקטים לאומיים היה נורמה מקובלת. וינסטון צ'רצ'יל הבהיר, בשלהי מלחמת העולם השנייה, ש"טרנספר של אוכלוסיות הוא הדרך להשגת הפתרון המספק ביותר". זה קרה גם באירופה ובמקומות אחרים, באופן המוני, כפוי ומאורגן.
כך שמי שמפנה אצבע מאשימה לישראל, תוך התעלמות מהנורמה של הימים ההם, מבצע הטעיה היסטורית. הפרדוקס הזה, שבין התרומה של ישראל לעולם, לבין התדמית, מעיד רק על דבר אחד: תעשיית השקר מנצחת את העובדות. הסכסוך הישראלי-ערבי גרם למספר הקורבנות הקטן ביותר בתולדות הסכסוכים. זה לא מפריע לתעשיית השקר להפיץ את העלילה שישראל מבצעת ג'נוסייד בפלשתינים - ג'נוסייד שלא היה ולא נברא, וגם הוא חלק מהעלילה.
מותר לבקר את ישראל. לא כל מעשיה ראויים לשבח ולהלל. אך כל אינטלקטואל וליברל שעדיין מושפע מעובדות ולא מאופנות צריך להודות: האופנה האנטי-ציונית תיכנס להיסטוריה כאחת התופעות השפלות של האנושות. בחשבון ההיסטורי, היא תתחרה רק עם תופעות כמו גזענות ואנטישמיות. כך שהגיע הזמן להציג את ישראל האמיתית. ישראל שיכולה לציין בגאווה את חגיגות ה-60 שלה, בעיקר בגלל תרומתה האדירה לאנושות.
ישראל אינה זקוקה למצעד צבאי. היא זקוקה למצעד ההישגים. אפשר לקרוא לו מצעד הגאווה.
