למי קראתם לסביות?
תושבות האי היווני לסבוס תובעות ארגון הומואים ולסביות בדרישה שיסיר את המילה "לסביות" משמו
לסבוס, האי השלישי בגודלו ביוון, שוכן בצפון-מזרח הים האגאי, סמוך לטורקיה, ואיננו נוטה לככב בכותרות בימים כתיקונם. ואולם, בשלהי המאה השביעית לפני הספירה חיה ופעלה בו המשוררת סאאפו, מגדולי משוררי יוון בעת העתיקה שנודעה בכתיבה עשירה וסוחפת של שירי אהבה לנשים. השימוש במילה "לסבית" לציון נטייה מינית ורומנטית החל במאה ה-18, לכל הפחות, ועד לראשית המאה ה-20 שימשה המילה "סאאפיסטית" כנרדפת לה, על שם המשוררת.
את שלוש תושבות לסבוס הזועמות מדרש השם הזה מעניין קצת פחות. שלוש ה"לסביות" האמיתיות, לשיטתן, תובעות ארגון הומואים ולסביות מקומי על השימוש במילה "לסביות" בשמו, ודורשות כי חלק זה יוסר מהשם.
אחת ממגישות התביעה, דימיטריס למברו, אמרה לרשת CNN כי שמו של הארגון – קהילת ההומואים והלסביות של יוון – "מעליבה את זהותם" של תושבי לסבוס, ה"לסביים". "אחותי לא יכולה לומר שהיא לסבית", קבלה למברו. "הציון הגיאוגרפי שלנו נעשק בידי גברות מסוימות שאין להן כל קשר שהוא עם לסבוס".

לא נוטות לשָם. לסביות, גרסת הצייר גוסטב קורבה בציורו "השינה"
למה התכוונה המשוררת?
ההתנכרות הסמנטית ללסביות שמפגינות התושבות באה בניגוד לאינטרס הפיננסי שלהן, באשר האי לסבוס נחשב לאתר תיירות פופולרי בקהילת הלסביות, ובפרט העיירה ארסוס שבה נולדה המשוררת המפורסמת.
"זהו לא מעשה תוקפני נגד נשים שנמשכות לנשים", ביקשה התובעת להבהיר. "שיבקרו בלסבוס, שיינשאו זו לזו וכל מה שהן רוצות. אנחנו רק רוצות שהארגון יסיר את המילה 'לסביות' מהשם שלו".
להצדקת דבריה מזכירה למברו שהשימוש במילה "לסבית" לציון משיכה לנשים נפוץ רק במאות האחרונות, "אבל אנחנו לסביות
לדבריה, היא וחברותיה לתביעה בחרו להתמקד בארגון המסוים שאותו הן תובעות משום שמדובר בארגון היחיד למען זכויות הומואים ביוון שמשתמש במילה "לסביות" בשמו. הדיון הראשון בתביעה ייפתח בבית המשפט באתונה ב-10 ביוני.