להיט בארה"ב: אוכל כשר לפסח
ה"ניו-יורק טיימס" קובע: סוג המזון הזה הפך לאופנתי
מצות הן סחורה חמה בחוף המזרחי, בעיקר באזור העיר ניו-יורק. לקראת חג הפסח, במוצאי יום שבת הקרוב, מכירת מצות ומוצרי מזון כשרים לחג זינקה בשיעורים חדים. לפי נתונים של כמה חברות מרכזיות בתחום מוצרי מזון כשרים לפסח, הביקוש למוצרים עולה ב 10 עד 15 אחוז מדי שנה.
"משהו שלא ייאמן מתרחש בעולם האנטי-סקסי של אוכל כשר", בישר ה"ניו-יורק טיימס", "
המכירות עולות ב-14 מיליארד דולר מדי שנה, ומגוון מסחרר של מוצרים מציף את השוק".
בין החידושים באגף הכשר ברשתות המזון בארה"ב ניתן למצוא השנה מצות בטעם תפוח-קינמון, מצות בניחוח ענבים אדומים ומצות רזות לטבילה בתה. בחמש השנים האחרונות נכנסו לשוק בצפון אמריקה כ-14 אלף סוגים של מוצרים חדשים לפסח.
בחברת מנישוויץ, יצרנית ענק של מצות בארה"ב, אומרים כי צרכנים לא-יהודים הם הם ההסבר לצמיחה הגדולה במכירות של אוכל כשר. אגב במנישוויץ כמעט והתרחש באחרונה אסון. התנור החדיש, המהיר והממוחשב לייצור המוני של קרקרים-מצות קטנים בשם "טאם-טאם" - מוצר חביב ביותר על יהודי אמריקה - התקלקל וכמעט שיבש את האספקה לחג.