ח"כים דורשים: דיון פגרה ב"פסק דין החמץ"
למזכירות הכנסת הוגשו חתימות של 40 ח"כים מסיעות: יהדות התורה, ליכוד, האיחוד הלאומי-מפד"ל וש"ס הדורשים כינוס של המליאה לדיון מיוחד בהחלטה המאפשרת מכירת חמץ בפסח
את 40 החתימות הגישו היום, פחות משבועיים לפני ליל הסדר, חברי כנסת מסיעות יהדות התורה, הליכוד, האיחוד הלאומי-מפד"ל וש"ס. ח"כ שמואל הלפרט שיזם את איסוף 40 החתימות אמר ל-nrg מעריב כי "אני מבקש לשכנע את יו"ר הכנסת לקיים את הדיון עוד השבוע, מחר או מחרתיים, או לכל המאוחר בתחילת השבוע הבא, שכן אין טעם לקיים אותו אחרי חג הפסח, כי אז הדיון יהיה כמו אתרוגים אחרי סוכות".
הלפרט הוסיף ואמר כי ישתמש "בכל האמצעים שעומדים לרשותי כדי להביא לכך שהדיון יתקיים בדחיפות, ואני מקווה שהיו"ר איציק לא תשתמש בטכסיסי השהייה כדי לדחות את הדיון לאחר החג".
יועץ התקשורת של ח"כ איציק, אילן אוסטפלד, אמר כי יו"ר הכנסת תשקול את הבקשה, אך היא טרם החליטה בנידון.
ובינתיים, על אף שיו"ר ש"ס, אלי ישי, הצהיר לאחרונה על כוונתו לדרוש מהממשלה להעביר בכנסת בחקיקת בזק, עוד לפני חג הפסח, הצעת חוק שתבטל את פסיקת בית המשפט, אמר היום מזכיר הכנסת ינון כי אל שולחנו לא הגיעה כל בקשה כזו מצד מזכירות הממשלה.
בכנסת מעריכים כי אין כל סיכוי מעשי להעביר חקיקת בזק שכזו בשלוש קריאות במהלך הפגרה, וגם באופן תיאורטי, אילו היה מתקבל חוק כזה בכנסת,
גורם בליכוד מסר כי המפלגה הסכימה לצרף את חתימותיה ליוזמת יהדות התורה רק מתוך רצון לקיים דיון ציבורי במליאה בסוגיה המעוררת מחלוקת קשה בעם, ולא מתוך רצון לקדם חקיקה בנושא. בליכוד עצמו רווחות דעות שונות בעניין, ומשום כך נהוג בסיעה לאפשר בנושאים של דת ומדינה חופש הצבעה.
אתמול המשיכה הממשלה לסעור בעקבות פסק הדין התקדימי, וראש הממשלה, אהוד אולמרט, התייחס לנושא וניסה להרגיע את הרוחות.
אולמרט קרא לצדדים לשמור על הסטטוס-קוו ועל צביונה המיוחד של ירושלים, באומרו כי "הייתי ראש עיריית ירושלים, היה לי את מאה שערים מצד אחד, שכונות חילוניות מצד שני וגם שכונות ערביות, למדתי שצריך שכולם יחיו יחד".
ואילו השר ישי פנה בישיבת הממשלה לשר המשפטים, דניאל פרידמן, בדרישה שיורה על הגשת ערעור. "ביקשתי משר המשפטים שינחה את הפרקליטות להגיש ערעור על ההחלטה", הסביר ישי. "מדובר בהחלטה המהווה כתם שחור בזהות היהודית של מדינת ישראל - רוב הציבור מתנגד להחלטה".
חוק "חג המצות" אוסר על הצגת חמץ למכירה בבתי עסק, כאשר חמץ מוגדר כלחם, פיתה או כל מוצרי קמח-חמץ אחרים. בנוסף, על פי החוק, שר הפנים הוא שמוסמך על ביצוע החוק ועליו מוטלת האחריות להסמיך פקחים מקרב עובדי המדינה, וכן מתוך רשימת מפקחים שיגישו לו הרשויות המקומיות. עם זאת, נראה כי שר הפנים מאיר שטרית כלל איננו מתכוון לפעול לאכיפת חוק החמץ השנה.