גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"השב"כ הקריב אותנו כשעירים לעזאזל"

שני חוקרים שהודחו מהשב"כ בעקבות מותו של נחקר פלשתיני ב-1989 עתרו לבג"ץ בבקשה לקבל מסמכים ש"ינקו" את שמם: "ראשי השב"כ הוליכו אותנו שולל"

שמואל מיטלמן | 30/3/2008 19:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בג"ץ אישר בימים האחרונים לפרסם את סיפור מאבקם המשפטי של שני חוקרים לשעבר בשירות הביטחון הכללי שהודחו בעקבות מותו של נחקר פלשתיני ב-1989. "ראשי השב"כ הוליכו אותנו שולל והקריבו אותנו כשעירים לעזאזל", טוענים החוקרים, שעתרו לבג"ץ בדרישה לקבל לידיהם מסמכים שלטענתם הוסתרו מהם, ומוכיחים כי לא היו מעורבים במותו של הפלשתיני והופלו לרעה לעומת מפקדיהם בשב"כ שקודמו בשירות.

שני החוקרים לשעבר עתרו לבג"ץ כדי שזה יבטל פסק דין של בית הדין הארצי לעבודה, שדחה מחמת "התיישנות" את תביעתם להכיר בזכויות הגמלה והזכויות הסוציאליות שניטלו מהם. השניים טוענים כי פסיקת בית הדין הארצי מתעלמת מהחלטה קודמת שלו, שהורתה למדינה לספק לחוקרים את המסמכים הדרושים להם לשם הוכחת תביעתם.

בעתירה שהגישו החוקרים א' ו ד', באמצעות עו"ד יהודה טוניק, נאמר כי הפרשה החלה במותו של העציר חאלד שייח' עלי במתקני השב"כ בדצמבר 1989.

לטענת גורמי מודיעין, עלי שימש כמחסנאי של אמצעי לחימה בג'יהאד האסלאמי, נחשד במעורבות בהכנת פיגועים ונחשב ל"פצצה מתקתקת". חקירתו התנהלה על רקע רציחת שני חיילי צה"ל על-ידי הארגון.
קיבלו הבטחה שזכויותיהם לא ייפגעו

שני החוקרים – הראשון שירת תשע שנים בשב"כ והשני 12 שנה – לא נטלו חלק פעיל בחקירת עלי, ולדבריהם רק נכנסו באקראי לחדר החקירות וחזו כמה דקות במתרחש. בסופה של החקירה, כאמור, מת העציר הפלשתיני.

הפרשה נחקרה על-ידי ועדה ברשות רחל סוכר, שכיהנה בעבר כמשנה לפרקליט המדינה, ובעקבות החקירה הועברו השניים מתפקידם

כחוקרים לתפקיד של רכזי איסוף בשב"כ. זמן קצר אחר כך הציע להם ראש השב"כ דאז, יעקב פרי, לעבור לשרת בצה"ל כקציני מודיעין, תוך הבטחה כי עתידם וזכויותיהם לא ייפגעו ושבעתיד יוכלו לחזור לשירות.

השניים קיבלו את ההצעה והצטרפו לצה"ל, אך כשנה בלבד לאחר מכן התבקשו להפסיק את שירותם הצבאי בשל אותה פרשה.

"המוסר הכפול של השב"כ"

כל פניותיהם של החוקרים לראש השב"כ ולראש אמ"ן בבקשה להבהיר להם במה חטאו ולאפשר להם להשמיע את גרסתם לא נענו. ב-1994 הם שוחררו, בעל כורחם, מהשירות הצבאי ללא זכויות הגמלה וללא הזכויות הסוציאליות, שאותן צברו במשך השנים.

פרסום דוח מבקר המדינה בשנת 2000 עודד את שני החוקרים במאבקם בנושא מערך החקירות בשב"כ. לדבריהם, "המסקנות העולות מן הדוח מלמדות על המוסר הכפול שעל פיו פעל השב"כ, בין היתר, בהתייחס לנורמות החקירה שנהגו לפיהם ובהתייחס לנורמות ההתנהגות של אנשי השירות".

החוקרים טענו כי נהגו כלפיהם ביד קשה ומחמירה ואילצו אותם לפרוש מהשירות. זאת, לעומת היחס המקל וההטבות שלהן זכו עובדים אחרים בשירות, רובם בכירים, שהיו קשורים לביצוע מעשים חמורים, לכאורה.

השניים טוענים כי "לא רק שנוהל נגדנו מסע רדיפה ונקם על לא עוול בכפינו, אלא שמדינת ישראל, על גורמיה הממלכתיים השונים, לרבות השב"כ וצה"ל, פעלה נגדנו על פי אמות מידה שונות מאלו שנקטה כלפי אחרים ובכירים מאיתנו, תוך אפליותינו הקשה והחמורה לרעה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים