הדרוזים בגולן רוצים לסוריה
מאות מתושבי הכפר הדרוזי מג'דל שמס מחו על סיפוח כפרם לישראל ב-81'. "יש להחזיר הגולן לסוריה"
בנוסף לנשיאת השלטים, שרו המפגינים "בשאר אסד הוא אבינו". לדברי איברהים, תושב מג'דל שמס בן 42, "אנחנו כל שנה מציינים את היום הזה כמחאה על כך שישראל כפתה עלינו את החוק הישראלי ואנו לא נשקוט עד שלא נעבור להיות תחת ריבונות סורית".
איברהים הוסיף ואמר כי "כל חמשת היישובים הדרוזים רוצים לעבור לריבונות סורית, ואני מקווה שהדבר ייעשה בדרכי שלום ולא במלחמה". ח"כ מוחמד ברכה הגיע גם הוא להזדהות עם המפגינים. "אני בכל שנה מגיע ואני חושב שחוץ ממדינת ישראל, כולם מבינים שעלינו להחזיר את רמת הגולן לסוריה", אמר.
ההפגנה, שהחלה בכיכר סולטן אל אטרש, לוותה בקריאות להחזרת הכפרים הדרוזים לסוריה ובקריאות הזדהות עם העם הסורי. ילדים, מבוגרים ושאר מכובדי הכפר הגיעו להשתתף בהפגנה למרות הקור העז, והם הקיפו עשרות פעמים את הכיכר המרכזית של הכפר.
השמיעו את ההמנון הסורי
השייח' נזיה חוסיין מחמוד, אחד ממכובדי הכפר, אמר ל-nrg מעריב כי התושבים נולדו סורים ונשאר כאלה. "יום ההפגנה הזה נועד כדי להזכיר את המאבק שלנו", אמר. " הצעד הזה נועד לשמר את יחסי האמון הקיימים בין הדרוזים תושבי רמת הגולן לבין סוריה. יום ההפגנה הזה הוא גאווה לדרוזים".
מיד לאחר ההפגנה בכפר המשיכו המפגינים אל גבעת הצעקות, המצויה בחלקו הדרום מזרחי של מג'דל שמס, שם המתינו להם משפחותיהם,
הנמצאות מהעבר השני של הגבול עם סוריה. המפגינים משני עברי הגבול השמיעו דרשות בגנות הסיפוח לישראל, ובצד הסורי אף הושמע ההמנון המקומי.
כאשר נשאלו המפגינים על חיסולו של מורנייה שלשום, סירבו התושבים להתייחס, אך ח"כ ברכה ציין כי "עדיין לא ברור מי חיסל אותו, אך אני חושב שכדי לקדם את השלום ממשלת ישראל צריכה לפעול בדרכי שלום".