גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"כיפת הברזל" לא עומדת בקצב

מערכת היירוט הישראלית תפעל רק ב-2010, בעוד שמערכת אמריקנית תהיה זמינה כבר קודם

אמיר בוחבוט | 13/1/2008 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במערכת הביטחון בישראל שוקדים כבר למעלה משנה על פיתוח מערכת "כיפת ברזל" להגנה מפני קטיושות, רקטות קסאם ופצצות מרגמה, מערכת שצפויה להפוך למבצעית ולהעניק הגנה לתושבי שדרות ועוטף עזה בשנת 2010. אולם עתה מתברר שחברת "לוקהיד מרטין" האמריקנית מתחילה בימים אלו בניסוי של מערכת דומה שעתידה להפוך למבצעית כבר בתוך שנה. בשלב זה שוקלים בישראל אם לשלוח נציגים לניסויים הנערכים בטורקיה.

נציגים בכירים של החברה האמריקנית הגיעו בסוף השבוע האחרון לארץ על-מנת לדון במערכת "סקיי שילד" עם בכירים במערכת הביטחון בישראל. בכירי החברה הזמינו את נציגי מערכת הביטחון להשתתף בניסויים המתחילים בימים אלה בטורקיה. הם הוסיפו כי בניסויים ייקחו חלק בכירים בצבא טורקיה וצבא גרמניה.
   
מערכת ה"סקיי שילד" של החברה האמריקנית נועדה ליירט רקטות קצרות טווח, פצצות מרגמה ואף דגמים מסוימים של רקטות מסוג קטיושה. המערכת המבוססת על פיתוח בסיסי של חברה שוויצרית, כוללת מכ"ם ושני תותחים שיורים פגזים בקוטר של 35 מ"מ אשר אמורים להשמיד את המטרה באוויר בטווחי שיגור של 10 קילומטרים.
  
אם הניסויים יעמדו ביעדים שהציבה לעצמה החברה, המערכת תהיה מבצעית כבר בשנת 2009, עוד בטרם תהפוך מערכת "כיפת ברזל" למבצעית. במערכת הביטחון בארץ החליטו כבר בעבר להשקיע ב"כיפת ברזל", מערכת כחול-לבן פרי פיתוח של רפאל, זאת לאחר שבוצע מכרז בו השתתפה גם החברה האמריקנית.

עם זאת, המערכת הישראלית שעדיין נמצאת בשלבי פיתוח וטרם הגיעה לשלב הניסויים, צפויה להפוך למבצעית רק בשנת 2010.
"כיפת הברזל" כבר תוקצבה

לדברי הגורמים האמריקניים, עלות מערכת אחת עומד על חצי מיליון דולר, אולם גורמים במערכת הביטחון מגדירים אותה כ"יקרה", מאחר שעל-מנת להגן על העיר שדרות תידרש הצבת שלוש מערכות. על-פי הערכות, מערכת "כיפת ברזל" צפויה להיות זולה יותר.

לפני כשלושה שבועות אישר הקבינט העברת סכוםשל 811 מיליון שקל שייפרס על-פני חמש השנים הקרובות לטובת המשך הפיתוח של מערכת "כיפת ברזל". בקבינט ציינו כי המערכת צפויה להפוך למבצעית בתוך שנתיים ולספק מענה לכ-90% מהירי לעבר יישובי הנגב המערבי.

"כיפת ברזל" נועדה להתמודד עם איומי הרקטות באמצעות מכ"ם ופגזים שישוגרו לעבר

המטרה, כך שגם מטחי הקסאמים שמשוגרים מדי לילה לעבר שדרות ייזכו למענה.

גורמי ביטחון מדגישים כי המערכת נבחרה בשל העובדה שעלותה זולה באופן ניכר מהמערכות האחרות שהוצעו למשרד הביטחון, מה שמאפשר להציב מספר מערכות דומות באשקלון, בשדרות ובנגב המערבי, תוך פגיעה מזערית בסביבה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים