ה"נכבה" - מילון מושגים לתלמידי התיכונים
אנשי רוח ערבים שוקדים על כתיבתו של קובץ מונחים שבעזרתו ילמדו במגזר הערבי על "האסון הפלשתיני הלאומי" כתגובת נגד לחגיגות ה-60 להקמת המדינה
מאחורי חיבורו של מילון המונחים עומדים אנשי רוח ואינטלקטואלים שעוררו לפני כשנתיים סערה לאחר שחיברו את הגרסה האלטרנטיבית לתוכנית "100 המושגים", שהציגה את הציונות באור ביקורתי ושהתמקדה בנראטיב הפלשתיני.
אחד מהוגי הרעיון, ד"ר אסעד ע'אנם, מרצה למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה, אמר ל-nrg מעריב כי בניגוד לפרויקט הקודם, הפעם ייקחו חלק בחיבור המונחים תלמידי בתי הספר העל-יסודיים הערבים שאף יקבלו פרס אם המונח שיחברו ייכנס בסופו של דבר למילון.
לדבריו, בוועדת ההיגוי שתפקח על חיבור המילון חברים פלשתינים מישראל, מהגדה, מהרצועה, מארה"ב ומבריטניה. ד"ר ע'אנם ציין כי זוהי הפעם הראשונה שבה פלשתינים מישראל מובילים ויוזמים במשותף מהלך כה חשוב וכי המילון יהיה הפרויקט המשמעותי ביותר של הפלשתינים במלאת 60 שנה ל"נכבה".
כל ההיסטוריה של הפלשתינים קשורה בנכבה
"במילון יופיעו מושגים כמו מחנות הפליטים, יישובים שנחרבו עם הקמתה של ישראל ואישים הקשורים ל'נכבה'", הסביר ד"ר ע'אנם. "כל ההיסטוריה הפלשתינית במובן כזה או אחר קשורה לתוצאותיה של ה'נכבה' ונצטרך לחשוב מה קשור אליה".
ד"ר ע'אנם ציין כי החוברת תופץ לקראת סוף חודש אפריל או תחילת מאי - התקופה שבה חלים "יום העצמאות" ו"יום ה'נכבה'" והביע תקווה
כי גם התלמידים היהודים יגלו עניין במילון.
"משרד החינוך לא מתכוון ללמד את הפלשתינים בישראל על ההיסטוריה שלהם ואנחנו רוצים שגם התלמידים היהודים ילמדו על ההיסטוריה שלנו", אמר.
בנוסף הביע ע'אנם תקווה כי משרד החינוך ישתף פעולה עם הוגי התוכנית, בניגוד לחוסר הנכונות של המשרד לשתף פעולה עם התוכנית האלטרנטיבית ל-"100 המושגים".