גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פקיסטן, לא מה שחשבתם

גד שמרון סבור כי עם בין 20 ל-40 פצצות אטום וטילים מוכנים לירי, כל משבר פוליטי מקבל יחס חדש

גד שמרון | 2/1/2008 5:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מיליוני מילים נכתבו ונאמרו בימים האחרונים על פקיסטן, בעקבות הרצח של בנזיר בוטו. הכותבים והמתראיינים ציינו שמדובר במדינה מוסלמית המחזיקה נשק גרעיני, מצויה בעימות מתמשך עם הודו, נוטלת חלק פעיל במאבק העולמי בטרור המוסלמי הבינלאומי, נתונה במשבר פוליטי פנימי קשה, ועומדת על סף בחירות היסטוריות. הכל נכון, אבל המציאות הפקיסטנית מורכבת הרבה יותר.

מאז הקמתה בסוף שנות ה-40 נשלטה פקיסטן רוב הזמן על-ידי דיקטטורים צבאיים, עם הפסקות קצרצרות ולא מוצלחות של שלטון דמוקרטי. במבט מהפינה שלנו על האטלס, נראים הפקיסטנים כמקשה אחת, אבל 170 מיליון האזרחים מתחלקים לפונג'אבים, סינדים, פשטנים ואחרים, שלא תמיד האהבה שוררת ביניהם. הדומיננטים הם הפונג'אבים ואחריהם תושבי סינד, הפרובינציה השנייה בגודלה. פעם גם היו בנגלים, אבל הם פרשו ב-1971 והקימו מדינה עצמאית, בנגלדש.

הצבא הפקיסטני, שכזכור מצויד בנשק גרעיני, רואה עצמו כ"מאחד ומנהיג האומה". הצבא, כולל המודיעין הצבאי, יחד עם שירות הביטחון הכל-יכול, ISI, והממסד הביטחוני-גרעיני שולטים
למעשה במדינה, שבעקבות רצח בוטו עלולה להיפרם ולהתפרק. מדוע? כי בין 80 ל-90 אחוזים מהקצינים בדרג הבינוני ומעלה היו מאז ומתמיד פונג'אבים והשליטה הפונג'אבית בכל זרועות הממסד הביטחוני היא מוחלטת.

בוטו, בת למשפחה מכובדת מסינד, נמנית עם הפוליטיקאים היחידים ממחוז זה שהצליחו לגשר על האיבה הבסיסית בין סינד ופונג'אב. ועכשיו, כשבנזיר בוטו איננה, סינדים רבים בוודאי תוהים איזה עתיד יש להם ב"פונג'יבסטאן".

נותר רק לקוות שאיכשהו ייפתר המשבר הנוכחי בפקיסטן. כי עם בין 20 ל-40 פצצות אטום וטילים מוכנים לירי, כל משבר פוליטי מקבל משקל אחר לגמרי, כזה שמסוגל לפרק את העולם לאטומים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

גד שמרון

צילום: .

עיתונאי וסופר. הצטרף למעריב ב 1983, כיהן בשנות ה-90 כשליח מעריב בגרמניה וכפרשן לאמצעי תקשורת בגרמניה. הגיש את 'בוקר טוב ישראל' בערוץ הראשון ובמשך שנים השתתף כבעל טור בתכנית 'הכל דיבורים' של דליה יאירי. בצעירותו עבד ביחידות מבצעיות שונות במוסד הישראלי לביון ותפקידים מיוחדים. כתב שלושה ספרים בנושא ביון: 'המוסד והמיתוס', 'חיסול התליין מריגה' ו'הביאו לי את יהודי אתיופיה', שחלקם תורגם לאנגלית, גרמנית וצרפתית. כמו כן, כתב רומן היסטורי 'השטן בארץ הקודש', על הצלבן רינו משאטיון, שהעביר על גבי גמלים אוניות מפורקות לים האדום וניסה לכבוש את מכה ומותחן פוליטי אקטואלי בשם 'לא יכול להיות'

לכל הטורים של גד שמרון
  • עוד ב''בעולם''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים