נשיא אוני' ת"א נגד צווי המניעה
פרופסור גליל יצא נגד פניית ראשי האוניברסיטאות לביה"ד לעבודה. "הוצאת הצווים לא מקובלת עלי"
לא ברור האם צעדי ההדחה בהם פתחו חברי הסגל הבכיר נגד שניים מעמיתיו בירושלים ובחיפה הם שגרמו לגליל לנקוט עמדה נגד צווי המניעה, אך הערב הבהיר נשיא האוניברסיטה הגדולה בישראל כי הוא מתנגד להגבלת המרצים באמצעות צווים. "זה צעד שלא מקובל עלי, ביקשתי מור"ה להוציא את אוניברסיטת תל-אביב מהעתירה", אמר גליל.
היוזמה להדחת נשיא הטכניון החלה מיד לאחר כינוס של הסגל האקדמי הבכיר, במהלכו הוחלט לגנות את הנהלת המוסד על התמיכה בהחלטה לבקש להוציא צווי מניעה. את הצעד מובילים מספר חברים בולטים בסגל האקדמי הבכיר של הטכניון ו-60 חברי סגל כבר חתמו על מסמך הקורא לכנס ישיבה מיוחדת. דובר הטכניון, עמוס לבב, אמר הערב כי הנושא ידוע אך כרגע המוסד לא מעוניין להגיב.
במקביל, באוניברסיטה העברית נמשך הבוקר המהלך להדחת הנשיא, פרופ' מנחם מגידור. קבוצת חברי סגל בכיר, בראשם פרופ' ירון האזרחי, פנו אל רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים רבינוביץ', בבקשה לכנס את הוועד המנהל לדיון בנושא.
צרפת זה כאן?
רבינוביץ' השיב לפונים כי בכדי לכנס את הישיבה האמורה יש להחתים 100 חברי סגל על הדרישה. בכוונת אנשי הסגל מהאוניברסיטה העברית להעביר מכתב שכזה כבר מחר.
"אני מעריך שבתחילת השבוע הבא תתכנס לישיבת חירום האסיפה הכללית של הסגל ובה נדון ביחד עם נשיא האוניברסיטה והרקטור בנושא הפנייה לבית הדין הארצי לענייני עבודה", אמר פרופ' האזרחי.
ההתרשמות של האזרחי מהמצב
כיום קשה ביותר. "הידרדרנו למצב שבו עלולה להתרחש אנרכיה בתוך מערכת ההשכלה הגבוהה, ובהחלט ייתכן שבעתיד הקרוב אנשי האוצר ייאלצו לנהל משא ומתן לא מול ראשי המוסדות אלא מול חברי סגל אחרים", הוא מזהיר.
האזרחי הוסיף כי "במידה ויוצאו צווי מניעה קיימת אפשרות סבירה שנראה במדינת ישראל הפגנות סוערות של סטודנטים וחברי סגל אקדמי כפי שראינו בצרפת בשנות השישים".