"חמאס עומד בפני קריסה בעזה"
דוח מיוחד של משרד החוץ שהגיע לידי nrg מצביע על ערעור מעמדו של חמאס בעזה, ותחילת קריסתו
על פי המסמך, שחובר במרכז למחקר מדיני של משרד החוץ (ממ"ד), "עם חלוף הזמן, ובתנאי שהלחץ על הרצועה יימשך, אפשר שתחלחל ההכרה בקרב מנהיגות החמאס כי דרושה נוסחה חדשה. ובהמשך החלטה על חלוקה רשמית, או בלתי רשמית, של סמכויות השלטון ברצועה".
על פי המסמך, שכותרתו "התגברות מצוקת החמאס ברצועת עזה – השלכות אפשריות", ההגבלות הישראליות שהוטלו החל מסוף חודש ספטמבר, גרמו לתסיסה המונית של אזרחי רצועת עזה. "ההכרזה על הרצועה כ'ישות עויינת', בנוסף להמשך סגירת המעברים, הגבירו ביתר שאת את ההידרדרות במצב ההומניטרי והכלכלי, מאז השתלטות החמאס על הרצועה.
"כוח הקנייה של האוכלוסיה הולך ונשחק בשל הירידה בהכנסות ועליות המחירים. התייקרות מוצרי המזון ממשיכות להיות במוקד התקשורת הפלשתינית כאשר הגורמים העיקריים לכך הם התייקרות עולמית, היצע הולך וקטן של סחורות עקב סגירת המעברים ותשלומי אגרות לחמאס על סחורות נכנסות".
המסמך אף מצרף ניתוח מקיף של הנזקים שנגרמו לכלכלה הפלשתינית עקב הגבלות ישראל, ובסיכומו נכתב כי אם יימשכו הסנקציות הדבר יוביל לכך שהחמאס ירד מהשלטון, בלית ברירה ובעצמו, ויפנה את המקום לטובת הפת"ח.

משבר הדלק מחריף. צילום: אי-פי AP
הבנקים שותקו, הדלק צומצם
עוד מציין המסמך, כי מאז הטלת הסנקציות משתרכים תורים ארוכים ומעיקים בתחנות הדלק ברצועה, שכן מכסות הדלק צומצמו, והביקושים עולים על ההיצע. כמו כן פעילות הבנקים שותקה בשל הפסקת העברות מישראל.
בין אנשי פמלייתה של שרת החוץ, ציפי לבני, באנאפוליס נמנה גם ראש הממ"ד, הדיפלומט נמרוד ברקן, אשר מונה לאחרונה לרכז את עבודת המטה המודיעינית-מדינית
לקראת המשך שיחות השלום עם הפלשתינים.
ברקן, בעצמו מומחה למזרח התיכון, מתאם בין זרועותיה של קהיליית המודיעין הישראלית על מנת לספק לצוות המשא ומתן, שבראשות לבני עצמה, כלים יצירתיים לשם חיזוי צעדיהם הבאים של חברי צוות המשא ומתן הפלשתיני, זאת תוך גיבוש הצעות נגדיות מגוונות לשם פריצת דרך במגעים לקראת הקמת מדינה פלשתינית לצד ישראל.